15. 01. 2020 - 15:08
Haris Handžić produžio saradnju s Bordo timom: Sretan sam, ovo...
907
Shares
Haris Handžić produžio saradnju s Bordo timom: Sretan sam, ovo je moj klub

OSTAJE DO LJETA 2021.

Haris Handžić produžio saradnju s Bordo timom: Sretan sam, ovo je moj klub

Sport.ba
15. 01. 2020 - 15:08
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Fudbalski klub Sarajevo produžio je ugovor s Harisom Handžićem, koji će nositi bordo dres i naredne sezone. Dvadesetdevetogodišnji napadač potpisao je produženje saradnje do juna 2021. godine.

"Sarajevo je moj klub. Tu sam započeo karijeru i sretan sam što ostajem. Iza nas je jako uspješna sezona, morat ćemo mnogo raditi da ostvarimo dobre rezultate i ove godine, ali vjerujem u kvalitet saigrača i stručnog štaba", poručio je stasiti napadač.

Handžić je ponikao u FK Sarajevo, za koji je debitovao 4. augusta 2007. godine u domaćoj pobjedi nad Orašjem (4:1), kada je postigao i svoj prvijenac.

Dres Bordo kluba nosio je u periodu od 2007. do 2011., da bi se ponovo vratio u klub sedam godina poslije i u sezoni 2018/19. osvojio duplu krunu.

"U protekloj sezoni, Haris je pokazao koliko je važan ekipi. Postizao je ključne pogotke u utakmicama koje su bile iznimno važne. Stručni štab i ja smo sigurni da će on i u narednom periodu imati važnu ulogu u ekipi, kako na terenu, tako i u svlačionici", istakao je sportski direktor FK Sarajevo Emir Hadžić.

Na ukupno 124 odigrane utakmice u dresu FK Sarajevo, Handžić je postigao 26 golova.

Podsjećamo, Bordo klub je danas također produžio saradnju i s Halidom Šabanovićem.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti