15. 01. 2020 - 08:35
NAVIJAČI ODUŠEVLJENI, VEĆ IH JE KUPIO Setienovo prvo pojačanje...
907
Shares
NAVIJAČI ODUŠEVLJENI, VEĆ IH JE KUPIO Setienovo prvo pojačanje u Barci će biti zaista SPEKTAKULARNO

VRAĆA COUTINHA, STIŽE I VELA

NAVIJAČI ODUŠEVLJENI, VEĆ IH JE KUPIO Setienovo prvo pojačanje u Barci će biti zaista SPEKTAKULARNO

Sport.ba
15. 01. 2020 - 08:35
0
Shares

61-godišnji stručnjak Quique Setien od jučer je i službeno preuzeo funkciju prvog trenera Barcelone koju je naslijedio od Ernestea Valverdea.

Sastanak početkom sedmice značio je za Valverdea samo jedno. Loše partije u ključnim utakmicama koštale su ga posla, a uprava je zaista eskpresno reagovala i pronašla zamjenika u izuzetno važnom dijelu sezone.

skysports-barcelona-quique-setien-4891522

Setien nije krio zadovoljstvo na današnjoj press konfreneciji nakon što mu je ukazano povjerenje i odgovornost vođenja kluba poput Barcelone.

Međutim, na početku svog mandata neće imati tako lagan zadatak, posebno kada je roster igrača u pitanju.

setien12

Luis Suarez je zbog operacije koljena završio sezonu, a čini se kako će Carlos Vela imati malo vremena za adaptaciju u novoj sredini.

Osim Carlosa Vele u klub će se vjerovatno vratiti i Philippe Coutinho na insistiranje upravo novog trenera kluba.

Setien smatra kako je Brazilac izuzetno važan za klub i da je njegova budućnost u Kataloniji. Tako će se univerzalni veznjak vratiti u La Ligu iako je praktično bio na izlaznim vratima kluba.

Nekadašnja zvijezda Liverpoola bila je u nemilosti Valverdea za vrijeme njegovog boravka u Španiji, a partijama u Bundesligi je pokazao da ipak zaslužuje mjesto u jednom od najvećih kolektiva na svijetu.

coutinho

Coutinho je ove sezone za Bayern odigrao 21 utakmicu uz sedam pogodaka i sedam asistencija.

Nekadašnji trener Betisa nije krio zadovoljstvo što je baš njemu ukazana velika čast. Simpatični Setien izjavio je kako je jučer šetao pored krava, a danas trenira najbolje igrače svijeta.

“Hvala čelnicima kluba koji su mi pružili šansu. Ni u najluđim snovima nisam mogao zamilsiti da ću biti trener Barcelone. Uzbuđen sam zbog izazova koji me čeka. Jučer sam šetao kući pored krava, sada sam u Barceloni, vodit ću najbolje igrače svijeta.”

setien11“Želja mi je da osvojimo sve što možemo. U ovom klubu i ne može drugačije. Najbolji način za pobjeđivanje je da igramo dobar nogomet. To se ne dešava uvijek, ali moramo da se trudimo. Također, želim zahvaliti Valverdeu koji je klub doveo do prvog mjesta u prvenstva”, kazao je između ostalog Setien.

Debi na klupi Barcelone imati u nedjelju od 21:00 sat, kada prvak Španije dočekuje Granadu.

Učitaj još novosti