14. 01. 2020 - 17:42
PRVENSTVO BIH NIJE PREKINUTO, oglasio se komesar KS BiH I...
907
Shares
PRVENSTVO BIH NIJE PREKINUTO, oglasio se komesar KS BiH I DEMANTOVAO NAVODE KOJI SU PROCURILI U JAVNOST!

PRVENSTVO BIH NIJE PREKINUTO, oglasio se komesar KS BiH I DEMANTOVAO NAVODE KOJI SU PROCURILI U JAVNOST!

14. 01. 2020 - 17:42
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


Propozicije takmičenja ni u jednom svom članu ne govore niti određuju bilo kakvu nadležnost Kancelariji KSBiH, ističe Jakovljević

Komesar za takmičenje Siniša Jakovljević poslao je obavještenje klubovima u kojem je naveo da Prvenstvo Bosne i Hercegovine za košarkaše nije prekinuto uprkos dopisu koji je nešto ranije uputio generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Komesar je naveo da je prema propozicijama on nadležan za vođenje takmičenja te da je odgovoran Upravnom odboru KSBiH (odluku o prekidu takmičenja donijela je Kancelarija KSBiH sa sekretarom Čolanom na čelu).

- Propozicije takmičenja ni u jednom svom članu ne govore niti određuju bilo kakvu nadležnost Kancelariji KSBiH niti generalnom sekretaru nad vođenjem takmičenja. Za vođenje je odgovoran komesar.

UO KSBiH je jedini organ koji može donijeti odluku o prekidu prvenstva. To pravo nije dato niti komesaru niti generalnom sekretaru - navodi se u saopćenju.

Jakovljević tvrdi da se Čolan intenzivno miješao u vezi sa zakazivanjem termina utakmice Igokea - Spars Realway, vršeći pritisak da otkaže utakmicu.

- Nakon što na to nisam pristao jer nemam utemeljenje u propozicijama niti kalendaru takmičenja, donio sam odluke o kojima su svi učesnici istovremeno bili upoznati putem biltena i nominacija.

sinisa-j

Dok se nije pojavio problem s neprihvatanjem termina za odigravanje navedene utakmice od KK Spars Realway, Čolan se nije uključivao u moje obaveze.

U međuvremenu, zbog pritisaka koji je na mene i dalje vršio Čolan, zatražio sam tumačenje čl. 5. Propozicija od UO KSBiH, koristeći instrument koji je predviđen u čl. 69. Propozicija. Također, budući da mi je Čolan stavio na uvid Odluku 651/19 od 27. 8. 2019. od UO KSBiH 13. 1. 2020. sam zatražio tumačenje i tog dokumenta i njegovu povezanost s mojim obavezama i odgovornostima u vođenju takmičenja. Budući da se radi o vrlo kratkom vremenu, nije bilo realno da takvo tumačenje iz UO KSBiH stigne do ovog trenutka - navodi komesar.

Jakovljević tvrdi da nije izvršio bilo kakvu povredu Propozicija niti dobio stav Upravnog odbora. Stoga ističe da prvenstvo nije prekinuto i da njegove odluke ostaju na snazi.
Izvor: avaz.ba

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti