14. 01. 2020 - 13:58
Zvezda poslije odluke ABA: Velika pobjeda, nastavljamo borbu
907
Shares
Zvezda poslije odluke ABA: Velika pobjeda, nastavljamo borbu

VRAĆEN IM I ODUZETI BOD

Zvezda poslije odluke ABA: Velika pobjeda, nastavljamo borbu

14. 01. 2020 - 13:58
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem poslije odluke ABA lige o smanjenju novčane kazne i vraćanja boda, navodeći da je klub sa Malog Kalemegdana ostvario veliku pobjedu.

Žalbeno veće ABA lige usvojilo je žalbu KK Crvena zvezda na odluku lige povodom nedolaska na utakmicu 13. kola protiv Budućnosti u Podgorici, a prema novoj, preinačenoj, ali i dalje sulovnoj kazni KK Crvena zvezda se vraća oduzeti bod, smanjuje novčana kazna na 15.001 evro i klub neće plaćati nikakve troškove organizacije neodigrane utakmice.

"Žalbeno vijeće kao drugostepeni organ osim ovih odluka, potvrdilo je da će konačnu odluku o ponovnom odigravanju utakmice donijeti Predsjedništvo ABA lige, koje je u odsustvu sportskog direktora lige (koji je uslovno postavljen na prethodnoj Skupštini) jedino mjerodavno tijelo, koje nije na vrijeme donijelo odluku o odlaganju utakmice", stoji u saopštenju crveno-bijelih.

Dodaje se i da je "Predsjedništvo ABA lige svojim neodlučivanjem nanijelo štetu KK Crvena zvezda, za šta će klub pokrenuti odgovarajući sudski krivični postupak, ukoliko Predsjedništvo ne ispravi svoj evidentni propust".

"Ova odluka žalbenog vijeća po kojoj se našem klubu u svakom slučaju bilo kakve odluke Predsjedništva vraća neopravdano oduzeti bod, smanjuje novčana kazna, predstavlja veliku pobjedu KK Crvena zvezda mts. Naš klub ne snosi nikakvu odgovornost za kaznu od 15.001 evro, već je to odgovornost Predsjedništva ABA lige koje nije donijelo nikakvu odluku".

"Borba KK Crvena zvezda za regularnost i legitimitet lige se ovde ne završava, već nastavlja punim kapacitetom! Kao klub smatramo da smo se u cjelokupnoj situaciji od 27.12.2019. godine ponašali odgovorno i u skladu sa svim propozcijama i propisima ABA lige i to u vremenima u kojima je sporan legitimitet mnogih organa, pa i cijele asocijacije – ABA lige. KK Crvena zvezda mts nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi predsjedništvo ABA što prije donijelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice, ali i oko ostalih važnih pitanja poput legitimiteta ove asocijacije u kojoj postoje brojne manjkavosti koje nisu slučajnost i nanose veliku štetu svim klubovima ABA lige!", navodi se u saopštenju.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti