14. 01. 2020 - 09:06
Gordon sa zvukom sirene poništio sjajnog Bjelicu, Lakersi na...
907
Shares
Gordon sa zvukom sirene poništio sjajnog Bjelicu, Lakersi na krilima LeBrona i Howarda demolirali Cavse

NBA

Gordon sa zvukom sirene poništio sjajnog Bjelicu, Lakersi na krilima LeBrona i Howarda demolirali Cavse

14. 01. 2020 - 09:06
0
Shares

Noćas je na NBA parketima odigrano sedam utakmica.

Los Anageles Lakersi su slavili protiv Cleveland Cavaliersa rezultatom 128:99.

Domaćini su ušli dizelaški u utakmicu i dopustili vodstvo gostima tokom cijelog prvog dijela, a čak je početkom druge četvrtine prednost bila i dvocifrena. No, Lakersi su od sredine druge dionice podigli svoju razinu igre, da bi početkom treće preuzeli vodstvo i okrenuli utakmicu u svoju korist.

Nakon odmora kao da su izašle druge momčadi, a domaćini su u tom razdoblju ubacili čak 81 koš te su u konačnici totalno razbili Cavalierse. Lakerse su do devete pobjede u nizu vodili James sa31 košem te Howard s 21 ubačajem i 15 skokova. Kod gostiju najzapaženiji je bio Kevin Love s 21 košem i 11 skokova.

Orlando Magic je u uzbudljivoj završnici slavio u Golden 1 Centru protiv domaćeg Sacramenta 112:114. Gosti su od sredine prve dionice preuzeli prednost i nisu je ispuštali do 15 sekunda prije kraja kad Fox plaže da egal, ali uz prekršaj Vučevića te dodatno bacanje koje ovaj sjajni play pogađa za +1.

No, u zadnjem napadu, točnije sekundu do kraja utakmice Gordon zabija za preokret, koji je dodatno potvrdio sa slobodnog bacanja za konačnih 112:114. Kingsima nije pomoglo ni Bjeličinih 34 ubačaja, kao ni Foxovih 31 koš. Orlando je do pobjede vodio Nikola Vučević s 26 koševa i 15 skokova.

Portland Trail Blazersi su slavili u svom Moda Centru protiv Charlotte Hornetsa rezultatom 115:112. Domaćini su vodili gotovo tokom cijelog prvog poluvremena, a na odmor su otišli s čak +16. No, hornetsi u trećoj dionici zabijaju 43 koša i vraćaju utakmicu u egal.

Utakmica je praktički bila izjednačena do dvije minute prije kraja, no Tolliverovom tricom Portland se odljepljuje, a Lillard do kraja potvrđuje pobjedu. Trail Blazerse su do trijumfa vodili Lillard s 30 koševa i devet asistencija te McCollum sa 27 ubačaja, kod poraženih najbolji je bio Graham s 27 koševa.

Dodajmo još da je Gilgeus-Alexsander u pobjedi Oklahome kod Minnesote rezultatom 104:117 ostvario fenomenalan triple-double od 20 koševa, 20 skokova i 10 asistencija.

Učitaj još novosti