11. 01. 2020 - 19:01
CRVENO-BIJELI IZABRALI, OVO JE NAJBOLJI GOL CRVENE ZVIJEZDE:...
907
Shares
CRVENO-BIJELI IZABRALI, OVO JE NAJBOLJI GOL CRVENE ZVIJEZDE: Kangin gol protiv Krasnodara upisao prvo mjesto!

CRVENO-BIJELI IZABRALI, OVO JE NAJBOLJI GOL CRVENE ZVIJEZDE: Kangin gol protiv Krasnodara upisao prvo mjesto!

11. 01. 2020 - 19:01
0
Shares

Nije bilo mnogo deileme na glasanju za najbolji gol Zvezde u poslednjih deset godina. Adreanslinski udar i danas nadođe svakom navijaču na pomen i gledanje Kanginog projektila na utakmici sa Krasnodarom, koji je, kako se kasnije ispostavilo, bio početak blistavog trogodišnjeg evropskog puta srpskog prvaka.

screenshot-8

Fubalski klub je nedavno na glasanje stavio navijačima nekolicinu najzančajnijih i najlepših golova u protekloj dekadi, deset ih je bilo u opticaju, a Kangina "bomba" dobila je daleko najveći broj glasova.

- Zaljubljenici u crveno-belu boju su izabrali gol Gelora Kange u trijumfu našeg tima protiv Krasnodara (2:1) u meču odigranom 24.8.2017. godine. Bomba veziste iz Gabona donela je Crvenoj zvezdi ulazak u Ligu Evrope posle deset godina, a navijači mu to nisu zaboravili, tačnije 671 član kluba je glasao da to bude gol dekade - objavila je Zvezda.

Pozicija broj dva pripada golu Milana Pavkova u istorijskoj pobedi nad Liverpulom, budućim evropskim i svetskim prvakom za tu sezonu. Crvena zvezda je savladala engleski tim rezultatom 2:0, a u heroja meča izrastao je Milan Pavkov, čiji drugi pogodak se posebno svideo navijačima, pa je ukupno 362 zaljubljenika u crveno-belu boju glasalo da to bude gol dekade.

Treću poziciju zauzeo je gol Huga Vieire u meču protiv Partizana odigranom 12.9.2015. godine. Gol portugalskog napadača je jedan od najlepših u dugoj istoriji večitih derbija, a u tom susretu rezultat je bio 3:1 za Zvezdu.

Ukupno 296 navijača je na taj pogodak gledalo kao na gol decenije.

U užem izboru bili su još: Bruno Mezenga (protiv Smedereva), Mendeš Kadu (protiv Partizana), Luka Milivojević (protiv Partizana), Marko Grujić (protiv Rada), Marko Marin (protiv Proletera), Mateo Garsija (protiv Vojvodine) i Antonio Tomane (protiv Spartaka).

Interesantno je da je Crvena zvezda u svim pomenutim duelima u kojim je postignuto deset najlepših pogodaka u prethodnoj dekadi- ostvarila pobedu.

Novi.Sport/Telegraf

Učitaj još novosti