11. 01. 2020 - 08:44
MEČ ZA PAMĆENJE, NOVAK ODVEO SRBIJU U FINALE ATP KUPA: Lajović...
907
Shares
MEČ ZA PAMĆENJE, NOVAK ODVEO SRBIJU U FINALE ATP KUPA: Lajović načeo Ruse, a Đoković ih dokrajčio!

MEČ ZA PAMĆENJE, NOVAK ODVEO SRBIJU U FINALE ATP KUPA: Lajović načeo Ruse, a Đoković ih dokrajčio!

11. 01. 2020 - 08:44
0
Shares

Teniska reprezentacija Srbije igraće u finalu prvog ATP kupa!

Dušan Lajović i Novak Đoković su dobili dva singla i stekli nedostižnu prednost protiv Rusije u Sidneju!

Prvo je Dušan Lajović čarobnom partijom savladao Hačanova sa 2:0 (7:5, 7:6), a onda je Novak Đoković u epskom meču slavio protiv Danila Medvedeva sa 2:1 (6:1, 5:7, 6:4) poslije dva sata i 47 minuta.

Lajović, trenutno 34. na ATP listi, odlično je odigrao još jedan meč na ATP kupu i zabilježio je treći trijumf u četvrtom duelu, a koliko je bio siguran potvrđuje i podatak da protivniku nije dozvolio nijednu brejk loptu.

Srbin je bio sjajan na svoj servis, a jedinu šansu za brejk u prvom setu, kasnije će se ispostaviti i u meču, znalački je iskoristio i to u posljednjem 12. gemu za 7:5. I to nakon što je Hačanov vodio sa 40:15.

I u drugom setu viđena je velika borba sa mnogo sjajnih razmjena, a da je u odličnoj formi Lajović je potvrio u tajbrejku u kome je 17. igrača svijeta 'počistio' sa terena. Srbin je poveo sa 6:0, potom je rivalu prepustio jedan poen i onda završio meč za treći trijumf protiv Hačanova u isto toliko mečeva.

Đoković i Lajović su se osjećali kao u Srbiji, jer je dvorana u Sidneju bila ispunjena pretežno srpskim navijačima.

Bila je to Novakova 20. uzastopna pobjeda za državni tim.

Đoković je odigrao perfektno prvi set. U svakom trenutku je bio bolji rival, a brejkovima u četvrtom i šestom gemu je posle svega 32 minuta stigao do vođstva od 6:1.

Međutim, peti teniser svijeta se nije predao tako lako. Đoković je napravio brejk na početku drugog seti, ali je Medvedev osvojio četiri uzastopna gema i poveo sa 4:1. Srpski teniser je još jednom pokazao mentalnu snagu u najtežim trenucima. Vratio se do 4:4, ali je u 12. gemu ipak platio danak nedostatku snage, pa je Medvedev izjednačio na 1:1.

Ključ trećeg seta bio je brejk Đokovića za 3:2. Novak je u posljednjem gemu spasio tri brejk lopte i posle neverovatnih dva sata i 47 minuta iskoristio drugu meč loptu.

U drugom polufinalu igraju Australija i Španija.

Učitaj još novosti