10. 01. 2020 - 09:40
SKANDAL Željina nada i omladinski bh. reprezentativac na...
907
Shares
SKANDAL Željina nada i omladinski bh. reprezentativac na društvenim mrežama čestitao neustavni Dan RS-a

ĐORĐE GOLIJANIN

SKANDAL Željina nada i omladinski bh. reprezentativac na društvenim mrežama čestitao neustavni Dan RS-a

10. 01. 2020 - 09:40
0
Shares

U manjem bh. entitetu jučer je obilježen deveti januar, neustavni praznik koji označava početak agresije na Bosnu i Hercegovinu, te genocida koji je počinjen nad Bošnjacima.

Brojni sportisti su se oglasili na svojim društvenim mrežama sramnim čestitanjem tog ‘praznika’, pa se s pravom pitamo imamo li omladinu itekako zatrovanu mržnjom.

Vjerovatno najbolniji primjer jučer je bio onaj 15-godišnjeg pionira Željezničara, Đorđa Golijanina. Dijete koje je pozvano u U-15 reprezentaciju BiH vjerovatno nije ni svjesno šta znači taj deveti januar, ali ipak čestita taj 'praznik'.

1

Sada su na redu čelnici i treneri Plavih s Grbavice, koji ne bi smjeli olako preći preko ovog postupka. Međutim, Đorđe nije sam, ima i nešto starijih koji isto razmišljaju.

U tu plejadu spada i bh. reprezentativka u košarci, 23-godišnja Anđela Delić, koja je na svom Instagram profilu objavila čestitku povodom devetog januara.

S pravom se pitamo da li nam je društvo dobrano zatrovano mržnjom, da li je do kućnog odgoja ili je pak nešto treće u pitanju. Narod koji želi da se Ognjen Vranješ vrati u nacionalni tim, a svi znamo kakve tetovaže preferira, možda i ne zaslužuje bolje...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti