10. 01. 2020 - 08:30
ESKLUZIVA IZ DŽEDE Ernesto Valverde je bivši! Ovo mu nisu...
907
Shares
ESKLUZIVA IZ DŽEDE Ernesto Valverde je bivši! Ovo mu nisu mogli oprostiti...

SKY SPORT OTKRIVA

ESKLUZIVA IZ DŽEDE Ernesto Valverde je bivši! Ovo mu nisu mogli oprostiti...

Sport.ba
10. 01. 2020 - 08:30
0
Shares

Atletico Madrid je nakon velikog preokreta u Džedi izborio finale Superkupa Španije. Barcelona je imala sve u svojim rukama, vodstvo do finiša, a onda je ostala kratkih rukava.

Madriđani su slavili 3:2 iako su samo deset minuta prije kraja utakmice gubili 2:1. Ipak, sastav Chola Simeonea je iskoristio dvije velike greške igrača španskog prvaka i uspio golovima Morate (penal) i Corree da se plasira u veliko finale gdje će odmjeriti snage s gradskim rivalom Realom.

2107731-mesi-ls

Kraj meča igrača Katalonaca dočekali su u nevjerici, a to se najbolje vidjelo na Leu Messiju. Kritikama je naročito bio izložen Ernesto Valverde, koji je već neko vrijeme na udaru navijača i javnosti zbog određenih poteza.

messi-desolado-tras-perder-semifinal-supercop

Čini se da mu je uprava već predugo "gledala kroz prste" i da je pravo vrijeme za otkaz. Debakli protiv Rome i Liverpoola u posljednje dvije sezone nisu mu još zaboravljeni, a bivši strateg Athletic Bilbaa pobrao je još aferima.

ernesto-valverde

"Sky Sports" ekskluzivno otkriva da bi Valverde već u ponedjeljak mogao dobiti otkaz. Prema njihovim navodima, potpuno je izgubio povjerenje čelnika španskog prvaka, a navodno je za ponedjeljak zakazan i hitan sastanak na kojem će se raspravljati o njegovoj smjeni.

Ovo se čini kao gotovo sigurno, a još uvijek nije poznato koga bi Barca mogla dovesti kao zamjenu za njega...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti