06. 01. 2020 - 22:45
NERAZZURRI NE POSTUSTAJU Lukaku i Martinez za historijski...
907
Shares
NERAZZURRI NE POSTUSTAJU Lukaku i Martinez za historijski trijumf Intera podno Vezuva

SERIE A

NERAZZURRI NE POSTUSTAJU Lukaku i Martinez za historijski trijumf Intera podno Vezuva

06. 01. 2020 - 22:45
0
Shares

Milanski Inter pobijedio je Napoli u derbiju 18. kola talijanske Serie A i tako se vratio na vrh prvenstvene tabele. Nerazzurri su tačnije bodovno izjednačeni s Juventusom, koji je danas ranije sa 4:0 nadigrao Cagliari u Torinu. 

Prvo mjesto privremeno je držao Juventus nakon što ga je od pobjede protiv Cagliarija hat-trickom odveo Cristiano Ronaldo, ali dva gola Romelua Lukakua i jedan Lautara Martineza bila su dovoljna da Nerazzurri preuzmu vrh. 

Prvi put nakon 22 godine Inter je slavio na gostovanju u Napulju. Tačnije, od oktobra 1997. nisu znali za slavlje (četiri remija, devet poraza) sve do večeras kada je sada već kultni duo LuLu nastavio svoj ubojiti golgeterski niz. Uključujući večerašnje golove, Belgijac i Argentinac ukupno su ove sezone postigli 23 prvenstvena pogotka i još njih sedam u Ligi prvaka.

Nevjerovatno postignuće i Conteovo najjače oružje o kojem će se još pričati ako uspije zaustaviti višegodišnju dominaciju torinskog kluba i skinuti Staru damu s trona. Što se Contea tiče, ovo mu je bilo prvo trenersko slavlje na stadionu San Paolo u karijeri. 

 

Učitaj još novosti