04. 01. 2020 - 23:04
PRIMERA ODAVNO NIJE BILA UZBUDLJIVIJA Barca prosula trijumf u...
907
Shares
PRIMERA ODAVNO NIJE BILA UZBUDLJIVIJA Barca prosula trijumf u gradskom derbiju protiv 'fenjeraša'

DE JONG JE BIO TRAGIČAR

PRIMERA ODAVNO NIJE BILA UZBUDLJIVIJA Barca prosula trijumf u gradskom derbiju protiv 'fenjeraša'

04. 01. 2020 - 23:04
0
Shares

Odigrane su posljednje dvije utakmice dana 19. kola španske La lige. Espanyol je u sjajnoj utakmici remizirao protiv Barcelone rezultatom 2:2.

Utakmica je očekivano počela dosta čvrsto i rastrgano. U prvih 20-tak minuta nismo praktički vidjeli ozbiljnu priliku s nijedne strane. No, u 23. minuti domaćini dolaze do vodstva. Roca je izveo slobodan udarac sa 30-tak metara s desne strane te pogodio sjajno utrčalog Davida Lopeza za 1:0.

Barcelona je nakon pogotka pritiskala Espanyol tražeći povratak u utakmicu, ali su David Lopez i stativa spasili domaćina te se na odmor otišlo minimalnim vodstvom domaćih.

Gosti su u drugi dio krenuli još odlučniji, a već nakon pet minuta Suarez vraća je stvari na početak. Jordi Alba ubacio je loptu u kazneni prostor i pogodio sjajno utrčalog Urugvajca, koji iz prve pogađa donji desni ugao golmana Lopeza za 1:1.

Samo devet minuta kasnije Barca dolazi do totalnog preokreta, Suarez je primio jedan otpadak u kaznenom prostoru i vanjskom prerbacio na suprotnu stranu te pogodio Vidala, koji glavom posprema loptu za 1:2.

Nastavili su gosti pritiskati i nakon gola, no Lopez i odbrana uspijevaju otkloniti sve neugodne situacije pred svojim vratima. Sve je izgledalo da će Barcelona upisati nove bodove, ali Frenkie de Jong u 75. minuti radi glupi prekršaj na sredini terena i dobiva drugi žuti karton te vraća nadu domaćinima.

Kazna je uslijedila u 88. minuti kad Lei Wu, koji je ušao u 74. minuti,  prima sjajno dodavanje i prolazi kroz odbranu gostiju te zabija za pokazat će se konačnih 2:2 i važan bod Espanyola u borbi za opstanak.

Atletico Madrid je teže od očekivanog slavio protiv Levantea rezultatom 2:1.

Zanimljivo je da smo sva tri gola vidjeli u periodu od 13. do 18. minute. Correa je Rojiblancose doveo u vodstvo, ali samo tri minute kasnije Roger vraća stvari na početak golom za 1:1.

Pobjedu domaćinima donosi Felipe sjajnim golom u 18. minuti. Na samom kraju utakmice solidni gosti su mogli barem do boda, ali je Oblak još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih golmana svijeta.

Učitaj još novosti