02. 01. 2020 - 21:54
Zvezda deklasirala Bayern i stigla do osmog trijumfa
907
Shares
Zvezda deklasirala Bayern i stigla do osmog trijumfa

EUROLIGA

Zvezda deklasirala Bayern i stigla do osmog trijumfa

02. 01. 2020 - 21:54
0
Shares

Košarkaši Crvene zvezde savladali na svom parketu ekipu minhenskog Bayerna s 93:63 u meču 17. Kola Evrolige.

Košarkaši Crvene zvezde, "osvetili" su svoje kolege fudbalere, ubjedljivo savladavši uvjerljivo velikana iz Njemačke.

Zvezda je upisala najubjedljiviju pobjedu ove sezone i na dominantan način došla do trećeg uzastopnog trijumfa u Evroligi, dok je Bayern treći put u nizu poražen.

Gosti su bolje ušli u meč i na krilima Grega Monroa stekli ranu prednost. Nekadašnji NBA centar postigao je osam od devet poena svoje ekipe na startu i činilo se da će on i Bayern imati dobru partiju u "Štark areni".

Uslijedila je defanzivna klinika koju su održali košarkaši domaće ekipe. Bayern je u sve četiri četvrtine zaustavljen na ispod 20 poena. Aktivni na perimetru, ali i u čuvanju obruča, Zvezda je zatvorila prilaze svom košu, što je rezultovalo lakšim poenima na drugoj strani terena.

Početkom i sredinom druge dionice prednost je iznosila 19 u korist Zvezde, da bi energičnim završetkom prvog poluvremena srpska ekipa na pauzu otišla sa 21 poenom prednosti.

Drugo poluvrijeme bilo je odrađivanje posla, a priliku da pokažu svoje kvalitete imali su nedavna pojačanja Jagodić-Kuridža i debitant Kevin Panter.

Iz minuta u minut prednost je rasla, da bi u jednom momentu posljednje četvrtine iznosila 35 poena za Zvezdu, koja je bez problema i uzbuđenja privela meč kraju.

Najefikasniji u pobjedi bili su Panter i Braun sa po 15 poena, dok su Štimac i Davidovac dodali po 13 pogodaka.

U redovima Bayerna istakli su se Monro s 20 i Lučić s 11 poena.

Crvena zvezda nakon 17 odigranih mečeva ima skor od osam pobjeda i devet poraza i nalazi se na desetoj poziciji na tabeli, dok je Bayern 14. sa šest pobjeda i 11 poraza.

Učitaj još novosti