26. 12. 2019 - 20:45
ALARMANTNE VIJESTI IZ AMERIKE Čudo od igrača ugroženo: "Uče me...
907
Shares
ALARMANTNE VIJESTI IZ AMERIKE Čudo od igrača ugroženo:

ZION WILLIAMSON

ALARMANTNE VIJESTI IZ AMERIKE Čudo od igrača ugroženo: "Uče me hodati i trčati"

26. 12. 2019 - 20:45
0
Shares

Vijesti o zdravstvenom stanju Ziona Williamsona nakon operacije koljena obavljene neposredno uoči početka sezone bile su prilično rijetke i neodređene. 

Dva mjeseca kasnije, na utakmici njegovih New Orleans Pelicansa, koji su u spektakularni božićni program dospjeli jer se očekivalo da će on igrati, prvi izbor ovogodišnjeg drafta objasnio je situaciju.

"Da se mene pita, ja bih već igrao", rekao je Zion u razgovoru za ESPN prije utakmice u Denveru.

Dodao je da vjeruje klubu u procjenama i da se rehabilitacijski proces ne svodi samo na oporavak od operacije meniska na desnom koljenu. Uče ga kako drukčije hodati i trčati kako bi poboljšali kinetički lanac njegova tijela, prenosi "Index.hr". To znači da su u klubu skeptični prema tome kako će njegovo jedinstveno tijelo reagirati na napornu NBA sezonu te se žele osigurati da nijedan dio tijela ne opterećuje više nego što je potrebno.

Prošle je sedmice Williamson počeo trenirati, šutirati i raditi grupne, ali beskontaktne vježbe. Nakon svakog treninga ostajao bi još sat do sat i pol ponavljati akcije i raditi vježbe trčanja.

Generalni menadžer Pelicansa David Griffin rekao je da će Zion morati proći testiranja na kondiciju kao na početku priprema da bi dobio dozvolu za debi. Pelicansi ga ne žele puštati u igru dok ne odradi barem dva ili tri zajednička treninga s ekipom pod punim opterećenjem, a ESPN-ov izvor kaže da bi to trebalo biti iza Nove godine.

Zion je s nepuna dva metra visine, ali čak 130 kg čiste snage te nadljudskom skočnošću i eksplozivnošću, dosad neviđen tip košarkaša. Pelicansi su ga izabrali kao prvog na ovogodišnjem draftu, a u predsezonskim utakmicama je pokazao da će biti apsolutni favorit za nagradu novaka godine. U četiri utakmice imao je prosjeke od 23,3 koša i 6,5 skokova te učinkovitost od čak 71,4% šuta, ali posljednju je propustio zbog natečenog koljena, koje je zatim hitno operirao dan prije početka sezone.

Učitaj još novosti