17. 12. 2019 - 13:31
Houstonov preokret za historiju: Sinoć je ispisana nova...
907
Shares
Houstonov preokret za historiju: Sinoć je ispisana nova stranica u NBA

NBA

Houstonov preokret za historiju: Sinoć je ispisana nova stranica u NBA

17. 12. 2019 - 13:31
0
Shares

Košarkaši Hjustona režirali su istorijski preokret protiv San Antonija na svom terenu, gubili su 25 poena razlike, a dobili meč 109:107!

Sličan triler scenario viđen je u Oklahomi, gdje je Čikago predvođen maestralnim Zekom Lavinom imao 26 poena suficita naspram Tandera, ali je poklekao pod rafalnom paljbom Krisa Pola (30p), na kraju je poražen rezultatom 109:16.

Ipak, vratio se na Hjuston. Roketsi su ispisali historiju franšize pošto su uspjeli da nadoknade 25 poena deficita na svom terenu protiv Sparsa, nadmaše i podvig generacije koja je 1977. godine preokrenula minus od 23 poena protiv Portlanda.
 
Rasel Vestbruk s 31 poenom i Harden s 28 bili su kreatori velikog naleta Hjustona, a Pi džej Taker egzekutor ključne trojke dva i po minuta prije kraja, za vođstvo 107:104. Od tog trenutka Roketsi su grčevito odbranili vođstvo, imali i sreće da dva pokušaja Forbsa za tri poena ne završe u košu na vrhuncu teksaške drame.
 
"Nekad više želite pobjedu od protivnika. nijedan šut, nijedan posjed, niti bilo šta drugo to ne mogu da nadomjeste", apostrofirao je srce kao ključ trijumfa Rasel Vesbruk.
 
Bilo je i varnica još u uvodnoj fazi utakmice, umalo je došlo i do sukoba Hardena i Mareja u jednoj situaciji nakon poena igrača San Antonija. Obojica su izbjegla isključenje poslije koškanja.
 
Oklahoma je, rekosmo, takođe bila poprište nevjerovatno uzbudljive utakmice i nesvakidašnjeg preokreta domaćeg tima.
 
Nezadrživi Zek Lavin je sa 39 poena predvodio goste do, činilo se, lagane pobjede, ali višeminutni pad u igri Bulsa odveo ih je do horor epiloga. U provaliju ih je gurnuo sjajni Kris Pol sa 19 poena u posljednjoj četvrtini, uz pet ubačenih trojki iz pet pokušaja u tom periodu, od ukupno 30 poena koliko je imao na svom kontu.
 
"Uvijek imamo šanse", bio je komentar Pola nakon još jedne više nego dramatične pobjede Tandera pred svojim navijačima za koju je on direktno bio odgovoran.
 
Kod Oklahome Galinari sa 22 poena i Šreder sa 18, uz Krisa Pola su režirali jedan od najvećih preokreta ove sezone.

Učitaj još novosti