16. 12. 2019 - 22:16
Damir Džumhur, slavni Srbin i još osam igrača pod posebnom...
907
Shares
Damir Džumhur, slavni Srbin i još osam igrača pod posebnom lupom: U sve uključen i FBI

I TROICKI MEĐU NJIMA

Damir Džumhur, slavni Srbin i još osam igrača pod posebnom lupom: U sve uključen i FBI

16. 12. 2019 - 22:16
0
Shares

Nakon što su svjetski mediji objavili kako je u toku istraga za namještanje teniskih mečeva kojom je obuhvaćeno čak 135 profesionalnih igrača, ne istražuju samo za takve stvari zadužene agencije.

Ljubitelji tenisa, a posebno oni kojima je kladionica u srcu, širom svijeta pokušavaju naći vezu između nekog od poznatih igrača i ove afere, piše Avaz.

Iz izvora bliskih istrazi procurilo je da se igrač nalazi (ili nalazio) u TOP 30 igrača svijeta, a da ima ukupno tri ATP titule. Time je pokrenuta lavina spekulacija.

w873

Foto: (Avaz)

Na poznatim forumima svi imaju svoje "favorite", posebno što je bar za tog jednog igrača koji je učestvovao u inženjeringu rezultata, izbor sužen.

Aktivnih igrača, koji imaju tri ATP titule je samo 10. Nama najpoznatiji i svakako najbitniji je Damir Džumhur. Tu su još Andreas Sepi (Seppi), Viktor Troicki, Žoao Sousa (Joao), Marko Čekinato (Marco Cechinato), Benoa Paire (Benoit), Mateo Beretini (Matteo Berrettini), Nikoloz Basašvili, Diego Švarcman (Schwartzman) i Aleks Deminor (Alex De Minaur), piše Avaz.

troicki

Jasno, niko od ovih tenisera nije kriv samim tim što su ostvarili po tri pobjede, ali licitiranje je počelo. Neki idu tako daleko da objavljuju i snimke poena, kako bi pokazali navodne nečasne radnje.

Učitaj još novosti