16. 12. 2019 - 08:45
SKANDAL U ŠPANIJI Meč prekinut jer su mu navijači vikali da je...
907
Shares
SKANDAL U ŠPANIJI Meč prekinut jer su mu navijači vikali da je nacist?!

ROMAN ZOZULJA

SKANDAL U ŠPANIJI Meč prekinut jer su mu navijači vikali da je nacist?!

16. 12. 2019 - 08:45
0
Shares

"Ovo je tužna večer za španski fudbal i za Rayo Vallecano. Oštro osuđujem uvrede koje je dio navijača, smještenih iza gola, uputio gostujućem igraču", na rubu suza je rekao predsjednik Rayo Vallecana Raul Martin Presa.

Da bi moglo biti problema na Vallecasu znalo se sedmicama uoči utakmice. Naime, historija navijača Raya i Ukrajinca Zozulje nije blistava. A ide ovako... Naime, navijači Rayo Vallecana poznati su kao lijevo orijentirani i netrepeljivost prema desničarskim skupinama je ogromna. No da će zbog nacizma biti prekinut susret, prvi put u historiji La Lige, to niko nije očekivao.

Ukrajinac Roman Zozulja privukao im je pažnju nakon što se fotkao u majici kratkih rukava s ukrajinskim simbolom, za koji smatraju da je nacistički. No, ne bi ih to toliko dirnulo da upravo u to vrijeme uprava Rayo Vallecana nije odlučila - dovesti Zozulju iz Betisa na posudbu. Odmah su ga prozvali nacistom, a on se poslije samo nekoliko sati provedenih u klubu odlučio na povratak u Betis.

"Vallecas nije mjesto za naciste, pa niti za tebe", poručili su navijači vlasniku Raya Raulu Martinu Presi transparentnom u treningu centru.

Sam se napadač oglasio na Twitteru, tvrdi da nije desničar i da takva ideologija nema veze s njim. Tvrdi da su španski novinari pogrešno protumačili njegovu odjevnu kombinaciju, prenosi 24sata.hr.

I to je bilo to. Od tog trenutka Zozulja više nije dolazio na Vallecas. Do večeras. I već od prve minute počeli su ga vrijeđati.

"Zozulja, ti si jeb... nacist", odzvanjalo je stadionom.

Potom se na mikrofonu oglasio službeni spiker i zamolio navijače da ne vrijeđaju jer će susret biti prekinut.

Smirili su se, no nakon pet minuta opet su počeli. Službeni spiker je i drugi put upozorio, a onda je sudac na nekoliko minuta prekinuo utakmicu. Potom je nastavljena, a u četvrtoj minuti sudijske nadoknade gostujući igrač Silvestre dobio je crveni karton. 

Igrači obje ekipe otišli su u svlačionicu, a gosti nisu više htjeli izaći. Kao razlog su naveli uvrede prema njihovom saigraču Zozulji. Sat vremena nakon utakmice stiglo je i priopćenje saveza.

"La Liga podržava odluku koju je donio José António López Toca, sudac utakmice Rayo Vallecano - Albacete. Podržavamo prekid utakmice zbog ozbiljnih uvreda i prijetnji tijekom prvog poluvremena upućenih Romanu Zozulji. Iz LaLige nastavljamo raditi na iskorjenjivanju nasilja, rasizma i ksenofobije u španjolskom profesionalnom nogometu", stoji u službenom priopćenji čelnika lige.

Učitaj još novosti