15. 12. 2019 - 08:49
U DVORANI JE NASTAO MUK, MUHA SE MOGLA ČUTI U LETU Cijela...
907
Shares
U DVORANI JE NASTAO MUK, MUHA SE MOGLA ČUTI U LETU Cijela Amerika je ZANIJEMELA kad je vidjela kako se povrijedio Dončić

NBA

U DVORANI JE NASTAO MUK, MUHA SE MOGLA ČUTI U LETU Cijela Amerika je ZANIJEMELA kad je vidjela kako se povrijedio Dončić

Sport.ba
15. 12. 2019 - 08:49
0
Shares

Luka Dončić je najljepše osvježenje ove sezone na NBA parketima. Slovenac igra u životnoj formi, oborio je brojne rekorde, a i njegov Dallas je odličan.

Ipak, na samom početku sinoćnje utakmice s Miamijem krenuo u prodor, "ruki" Heata Kendrik Nan je ispružio nogu mnogo više nego što je trebalo, i Luka je svom snagom stao na njegovo stopalo. Završio je Slovenac u bolovima, a u areni u Dallasu nastao je totalni muk. Sablasna tišina. 

doncic

Dončić, koji je u užem krugu kandidata za titulu MVP-ja ove sezone, nije se vraćao u igru, a navijači Dallasa, kako na tribinama, tako i na društvenim mrežama, bili su potpuno očajni: neko (Nan) im je srušio bajku, pošto ne postoji drugo ime da se nazove sezona koju trenutno igraju Mavsi. 

Mladi as je odmah prebačen u bolnicu, gdje mu je urađen rendgenski snimak. Prvi rezultati, saopštili su iz uprave Dallasa, bili su negativni. Navijačima Mavsa je momentalno laknulo, kao i treneru Riku Karlajlu, koji je ipak najavio da Luka neće igrati u ponedjeljak protiv Bucksa, jer želi da se uganuti zglob superstara oporavi maksimalno. 

doncic

Dončić, koji je prošle godine bio najbolji novajlija NBA lige, trenutno igra sezonu za historiju - prosječno bilježi 30,4 poena, 9,9 skokova i 9,4 asistencije po meču.

Inače, Dalsas bez Dončića je izgubio ovu utakmicu od Miamija sa 122:118, poslije produžetka. Snimak neugodnog pada pogledajte OVDJE.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti