12. 12. 2019 - 16:10
ŠOKANTNA POVREDA ZVIJEZDE BAYERNA Nakon ovog mu je karijera...
907
Shares
ŠOKANTNA POVREDA ZVIJEZDE BAYERNA Nakon ovog mu je karijera sigurno završena!

KINGSLEY COMAN

ŠOKANTNA POVREDA ZVIJEZDE BAYERNA Nakon ovog mu je karijera sigurno završena!

12. 12. 2019 - 16:10
0
Shares

Kingsley Coman sinoć je doživio novu povredu!

Malerozni Francuz je sledio Allianz Arenu u meču sa Tottenhamom (3:1), a prve prognoze kažu da će Bavarci na njega moći računati tek nakon zimske pauze.

Ono što više brine ljude u Bayernu je njegova historija povreda. Otkako je u ljeto 2015. stigao iz Juventusa najprije u formi posudbe, a potom otkupa ugovora, pretrpio je čak 23 povrede. Od blagog oštećenja do kidanja mišića, problema sa zglobovima, do opšteg stanja organizma, koje ga je spriječavalo da redovno trenira i igra utakmice. 

Ukupno je za tri i po sezone bio u ambulanti čak 403 dana, a i sad će najmanje dvije sedmice morati da čeka ne bi li opet potrčao za loptom.

U 2018. godini je imao dvije povrede lijevog zgloba, nakon čega je tužno najavio i mogući kraj karijere u slučaju nove teške povrede.

"Bio mi je kraj svijeta kada sam se povrijedio. Razmišljao sam o Svjetskom prvenstvu, a sada stavljam stvari u drugu perspektivu i zadovoljavam se malim stvarima. Ako se mogu nakon oporavka vratiti u najbolju formu, bit ću najsretniji. I dalje se nadam zaigrati na nekom Svjetskom prvenstvu, a nadam se i da ne moram opet proživjeti ovakav trenutak, odnosno treću operaciju. Mislim da je ne bih napravio. Ako sam oprezan i ako se pazim, a svejedno se opet povrijedim, to bi mi bilo previše. Previše je previše, a možda moja noga nije za fudbal. Živjet ću životom van njega", otkrio je Coman u decembru 2018. godine.

Učitaj još novosti