11. 12. 2019 - 18:12
Barcin skriveni dragulj predstavio se svijetu: Debitovao u...
907
Shares
Barcin skriveni dragulj predstavio se svijetu: Debitovao u Ligi prvaka i oduševio,  a sada je korak od odlaska

TODIBO BIO IGRAČ UTAKMICE

Barcin skriveni dragulj predstavio se svijetu: Debitovao u Ligi prvaka i oduševio, a sada je korak od odlaska

11. 12. 2019 - 18:12
0
Shares

Pomlađena momčad Barcelone pobijedila je Inter s 2:1 i eliminirala Talijane iz Lige prvaka. Barcini mladići oduševili su igrom; većinu pozornosti pokupio je rekorder Ansu Fati zajedno s ostalim polaznicima La Masije, ali jedan drugi igrač bio je pravo otkriće večeri.

Stoper Jean-Clair Todibo odigrao je sjajnu utakmicu protiv paklenog napadačkog dvojca Romelu Lukaku – Lautaro Martinez; po Sofascoreu (ocjena 7,7) bio je drugi najbolji igrač Barcelone nakon vratara Neta, dok je po Whoscoredu bio igrač utakmice (ocjena 8,0).

todibo2

Mladom 19-godišnjem francuskom stoperu bio je to debi u Ligi prvaka i ukupno tek peta službena utakmica za Barcelonu – dvaput je nastupio u Primeri ove i dvaput prošle sezone.

Stigao je u januaru iz Toulousea, i to kao besplatan igrač. Originalno se trebao pridružiti u mau, ali Barca je ipak forsirala raniji dolazak nakon što je zbog sukoba s francuskim klubom završio u drugoj momčadi, piše Gol.hr.

todibo-1

Njegova izvedba oduševila je navijače, a mnogi su na društvenim mrežama izrazili želju da se Todibou ukaže više povjerenja. Mladi francuski reprezentativac rođen u Francuskoj Gvajani oduševio je duelima, čitanjem igre, iznošenjem lopte… praktički svim elementima stoperske igre.

Ako Barcelona ne da više minuta Todibou, nema sumnje da će se lako naći neko ko hoće. Nekoliko klubova želi iskoristiti situaciju i dovesti ga u svoje redove – među njima su Bayer Leverkusen, Milan i Watford.

todibo2

Navodno bi Barcelona bila sklona opciji prodaje ispod cijene s opcijom prvokupa. Vidjet ćemo hoće li u januaru dogoditi takav scenarij ili će Todibo dobiti priliku češće igrati u prvoj momčadi.

Učitaj još novosti