10. 12. 2019 - 18:51
RAKITIĆ JE POBIJEDIO! Hrvat uradio nešto što nijedan igrač...
907
Shares
RAKITIĆ JE POBIJEDIO! Hrvat uradio nešto što nijedan igrač Barce u historiji nije

MUNDO DEPORTIVO

RAKITIĆ JE POBIJEDIO! Hrvat uradio nešto što nijedan igrač Barce u historiji nije

10. 12. 2019 - 18:51
0
Shares

Kako piše Mundo Deportivo, Ivan Rakitić uvjerio je trenera Barcelone Ernesta Valverdea da je on igrač na kojeg itekako može računati te je uoči početka zimskog prijelaznog roka maknut s liste igrača koji su na prodaju.

Podsjetimo, Rakitić je na početku ove sezone iznenađujuće postao rezerva u redovima Barcelone, nakon što ga je u prve dvije sezone Valverde redovito koristio te je bio igračima koji su upisali najviše minuta u dresu Barcelone. Krenuo je lov na hrvatskog reprezentativca na samom kraju prijelaznog roka, ali je ipak ostao i odlučio se boriti za svoje mjesto u ekipi, prenosi Gol.hr.

Nakon pet mjeseci gorčine i tuge, tokom kojih je otkazivao svoje nastupe u reprezentaciji, stigao je period u kojem je Ivan Rakitić ponovno sretan i ponovno je ključni čovjek Barcina veznog reda.

To je pokazao u posljednje tri utakmice Barcelone, dvije u domaćem prvenstvu i jednoj u Ligi prvaka. Katalonci su slavili protiv Atletico Madrida (1:0), Borussije Dortmund (3:1) i Mallorce (5:2), a Rakitić je u tim susretima bio u početnom sastavu i upisao je jednu asistenciju.

"Rakitić više nije na prodaju. On je pokazao prvoklasni profesionalizam, kao svih ovih godina, te zajedno s Busquetsom i De Jongom sada tvori nezamjenjivi vezni red", piše Mundo Deportivo.

U prilog Rakitiću, ali i Barceloni, išla je činjenica da je Brazilac Arthur imao problema s nekonstantnošću, povredama, a u posljednje vrijeme i spolno prenosivim bolestima, koje su ga udaljile od terena na duže vrijeme.

Mundo je uz tekst o Ivanu Rakitiću pokrenuo i anketu u kojoj pita svoje čitatelje misle li da će Barcelona i dalje pokušati prodati hrvatskog reprezentativca. U anketi je glasalo više od 2000 navijača, a više od 90 posto njih odgovorilo je da to "ne misli".

Učitaj još novosti