09. 12. 2019 - 10:16
ZABIO GOLČINU I POSVAĐAO POLA SVIJETA Je li u subotu pao...
907
Shares
ZABIO GOLČINU I POSVAĐAO POLA SVIJETA Je li u subotu pao najbolji gol u historiji fudbala?!

HEUNG-MIN SON

ZABIO GOLČINU I POSVAĐAO POLA SVIJETA Je li u subotu pao najbolji gol u historiji fudbala?!

09. 12. 2019 - 10:16
0
Shares

Tottenham je u subotu razbio Burnley rezultatom 5:0, a nakon tog odličnog premijerligaškog dana, ne govori se o ubjedljivom trijumfu ekipe Josea Mourinha. 

Govori se samo o Sonu, tačnije o onome što je on uradio na terenu.

Ekipa iz sjevernog Londona je vodila sa 2:0 kada je u 32. minuti Korejac prihvatio loptu kod šesnaesterca svoje ekipe, a onda sa njom pretrčao 73 metara i to za 12 sekundi, ostavljajući sa sobom sve protivničke igrače. Nije morao da izdrži duele sa njima, jer niko nije uspio da stigne do brzonogog fudbalera. Izašao je ispred golmana i poslao loptu u mrežu.

Poprilično je dobar razlog ostavio Son da se o njemu priča, a prvi je to uradio Mourinho, odmah nakon meča. Portugalac je uporedio fudbalera sa Brazilcem Ronaldom, nazvavši ga "Sonaldo".

A, umio je Ronaldo da postigne gol nakon što je predriblao i pretrčao više igrača. On je 1996. godine, u dresu Barcelone protiv Compostele, uradio upravo to.

Javio se i Gary Lineker, bivši napadač Barcelone, ali i nekoliko premijerligaških timova. Englez je čak već prognozirao da će gol Korejca biti najbolji u sezoni.

"Vau! Son je dao jedan od najboljih individualnih golova koje ćete ikad vidjeti. Pogodak sezone, po mojoj ocjeni."

Slično je učinio i Matt Le Tissier, legendarni fudbaler Southamptona.

"Son je postigao gol sezone! Uzeo je loptu pred svojim kaznenim prostorom, 80 metara od gola rivala i počeo da trči. Trčao je, trčao, trčao, prošao cijeli tim Burnleyja, prije nego što je demonstrirao vrhunsku završnicu. Ma, gol vijeka."

OK, on možda jeste malo pretjerao, ali njegove riječi mnoge su navele na razmišljanje, prenosi "Blic.rs". Pa su se tako neki sjetili nevjerovatnog gola Dijega Maradone na utakmici Svjetskog prvenstva 1986. godine, protiv Engleske.

Drugi ipak pamte, majstoriju koju je priredio George Weah, u dresu Milana. On je protiv Verone 1988. godine učinio zaista nevjerovatnu stvar.

Jeste to zaista i bio sjajan kontranapad u soloizvedbi, a baš tako može da se opiše i onaj Messijev gol iz 2007. godine. Argentinac je na utakmici Barcelone i Getafea, postigao pogodak koji je 12 godina kasnije od strane navijača katalonskog kluba izglasan za najbolji u historiji kluba.

Učitaj još novosti