08. 12. 2019 - 17:27
RUIZ OTKRIO RAZLOG PORAZA JOSHUE: Tri mjeseca sam živio tako...
907
Shares
RUIZ OTKRIO RAZLOG PORAZA JOSHUE: Tri mjeseca sam živio tako...

RUIZ OTKRIO RAZLOG PORAZA JOSHUE: Tri mjeseca sam živio tako...

08. 12. 2019 - 17:27
0
Shares

Antony Joshua ponovno je teškaški prvak svijeta. Britanski boksač u velikom je revanšu jučer u Saudijskoj Arabiji pobijedio Andyja Ruiza Jr.-a jednoglasnom odlukom sudaca (118-110, 118-110, 119-109). Joshua se Amerikancu osvetio za poraz otprije šest mjeseci te je osvojio WBA (Super), IBF, WBO i IBO titule.

Ruiz je u  junu ove godine u New Yorku nanio jedini poraz Joshui i napravio jednu od najvećih senzacija u povijesti boksa. No revanš nije ponudio spektakl poput tog meča, koji je obilovao preokretima, nego je u Rijadu dvoboj otišao do maksimalnih 12 rundi.

Joshua je tijekom cijele borbe imao kontrolu, skupljao bodove kod sudaca i na distanci držao Ruiza, koji je ozbiljnije zaprijetio Britancu samo u osmoj rundi. Sva tri suca su uvjerljivom razlikom u bodovima ocijenila da je Joshua bio bolji.

Joshui je to 23. pobjeda u 24. meču karijere, a Ruiz je ubilježio drugi poraz u svojoj 35. profesionalnoj borbi.

Nakon meča mnogi stručnjaci se pitaju zbog čega je Joshua bio toliko dominantan i zašto Meksikanac nije pružio jači otpor.

Jedan od razloga je sjajna taktika Joshue, a drugi, kako Ruiz otkriva, neozbiljnost s kojom je pristupio ovom dvoboju.

Ruiz je nakon meča u Saudijskoj Arabiji novinarima priznao da su ga tri mjeseca tulumarenja koštala nove velike pobjede.

"Tri mjeseca tulumarenja i slavlja su utjecala na mene, što drugo da vam kažem? Treba učiti iz pogrešaka i dobro je da sam to naučio sad dok sam mlad. Ovo je samo početak, stiže još mojih borbi. Imao sam previše kilograma i nisam bio dovoljno fluidan te se nisam kretao onako kako sam žalio. Da sam bio lakši, onda bih vjerojatno više pustio ruke i bio potpuno drugačiji borac", rekao je Ruiz medijima.

Pitalo se potom Andyja što bi učinio drugačije ako mu se otvori prilika za novi susret s Joshuom.

"Slušao svog trenera i svog oca. I svemu bih pristupio ozbiljnije. Dobro sam, samo što sam malo razočaran. Trebao sam ih slušati, no pokušao sam trenirati na svoj način. Trebao sam ih više slušati. Nema isprike... ali tulumarenje i sve te stvari su me koštale. Čak bih rekao da sam imao dobru izvedbu s obzirom na to da sam van forme. Primio sam dobro sve njegove udarce, pogodio ga par puta... znam da bih u trećem susretu bio puno bolji", poručio je sada već bivši prvak.

Podsjetimo, Ruiz se na vaganju uoči meča pojavio s čak 128,6 kilograma, što je sedam više nego kad je na vagu stao 31. maja.

(Index.hr)

Učitaj još novosti