06. 12. 2019 - 14:13
DONČIĆ POTPISUJE UGOVOR ŽIVOTA Od ove sume za patike će vas...
907
Shares
DONČIĆ POTPISUJE UGOVOR ŽIVOTA Od ove sume za patike će vas zaboliti glava

BOGATSTVO

DONČIĆ POTPISUJE UGOVOR ŽIVOTA Od ove sume za patike će vas zaboliti glava

Sport.ba
06. 12. 2019 - 14:13
0
Shares

Luka Dončić trenutno je jedna od glavnih NBA zvijezda.

Slovensko čudo od igrača je proglašeno igrač mjeseca novembra zapadne konferencije, a ove sezone prosječno u Dallasu postiže 30.3 poena, ima 10.1 skok i 9.2 asistencije.

Dončićeve partije privukle su i brojne brendove, koji ga vide kao "zlatnu koku" u marketinškom smislu.

Dončiću je na sve to istekao ugovor sa kompanijom Nike i sada može samo da čeka ponude najjačih sportskih kompanija koje žele da on bude njihovo zaštitno lice. Utisak je da nije mogao izabrati bolji trenutak za to, jer mu je poslije fenomenalnih parija marketinška vrijednost vrtoglavo porasla.

Pošto se u NBA prati svaki mogući detalj, tako je uočeno i da je Dončić ove sezone mijenjao patike, pa je tako najviše utakmica igrao u u Nike patikama, a nekoliko utakmica i u "Jordankama", koje su također brend Nikea, ali i u i "Under Armour" patikama, koji sve više ulaže u NBA u posljednje vrijeme. Puma je također izuzetno zainteresovana da privoli slovenskog bisera u svoje redove i vodi agresivnu kampanju da ga "potpiše".

Dončiću je u ponedjeljak istekao dvogodišnji ugovor sa Nikeoem, koji je potpisao posljednje godine u Real Madridu i sada može da čeka ponude i nema sumnje da mu se smiješi ozbiljan ugovor, piše "Telegraf.rs". Pošto Nike ima pravo preče kupovine u narednih 180 dana, imaće mogućnost da izjednači najveću ponudu i da zadrži slovenskog superstara.

Amerikanci porede Dončićev ugovor sa ugovorom koji je početkom ljeta potpisao Zion Wiliamson, prvi pik ovogodišnjeg drafta. Centar New Orleans Pelicansa je dobio oko 75 miliona dolara za pet godina ugovora, što je 15 miliona dolara po sezoni, iako još nije dokazan u NBA ligi.

Zato smatraju da će za Dončića ugovor biti još veći i da će kompanija morati da izdvoji rekordan novac kada je u pitanju potpisivanje ugovora. Ali, koliko god da kompanije ulože u njega, nema sumnje da će im se višestruko vratiti, jer popularnost Dončića vrtoglavo raste.

U svakom slučaju, Dončić će od ugovora koji bude potpisao sa brendom dobiti višestruko veći novac od onog koji trenutno zarađuje igrajući za Dalas (7.68 miliona dolaraz godišnje).

"Za mene je veoma važno, kao što znate, volim patike. Imam mnogo patika i taj dogovor je veoma bitan za mene. Prije svega, ako je patika dobra za moje stopalo, imaću dugu karijeru. Ali, da, izgled je također veoma bitan", rekao je Dončić, koji je ljubitelj raznolikih i šarenih patika.

"Aukcija" koja će trajati narednih 180 dana Dončiću će donijeti čitavo bogatstvo.

Učitaj još novosti