04. 12. 2019 - 22:31
Mourinho ponovo pognute glave napustio Old Trafford, domaćini...
907
Shares
Mourinho ponovo pognute glave napustio Old Trafford, domaćini bez greške

PREMIERSHIP

Mourinho ponovo pognute glave napustio Old Trafford, domaćini bez greške

Sport.ba
04. 12. 2019 - 22:31
0
Shares

Žoze Murinjo (Jose Mourinho) ponovo tužan napušta Old Traford pošto je Mančester junajted porazio njegov Totenhem rezultatom 2:1 u jednom od derbija 15. kola Premijer lige

Junajted je do gola stigao već u 6. minuti kada je Markus Rašford (Marcus Rashford) naletjeo na loptu unutar kaznenog prostora i savladao golmana gostiju za erupciju oduševljenja domaćih navijača. 

Totenhem je do izjednačenja stigao u 39. minuti kada je Dele Ali (Alli) poslao odbijenu loptu u gol uz lijevu stativu za 1:1.

U 47. minuti Musa Sisoko (Moussa Sissoko) oborio je Rašforda u kaznenom prostoru i sudija je odmah pokazao na penal. Siguran s bijele tačke u 49. minuti bio je upravo Rašford koji je pogodio za trijumf "Crvenih đavola".

Čelsi je savladao Aston Vilu 2:1. "Plavci" su poveli golom Tamija Abrahama (Tammy) u 24. minuti, da bi Trezege (Trezeguet) u 42. minuti pogodio za 1:1. Pobjedu Čelsiju donio je Mason Mount pogotkom u 48. minuti susreta. 

Vulverhempton je bio bolji od Vest Hema 2:0. Leander Dendonker (Dendoncker) i Patrik Kutrone (Patrick Cutrone) svojim golovima  donijeli su pobjedu domaćoj ekipi. 

Sauthempton je upisao trijumf nad Norvičem 2:1. Golove za domaću ekipu postigli su Dani Ings (Danny) i Rajan Bertrand (Ryan), dok je za goste strijelac bio Temu Puki (Teemu Pukki). Lester je porazio Votford rezultatom 2:0.

Učitaj još novosti