04. 12. 2019 - 22:18
OSIMA SU PITALI DA KOMENTARIŠE OTKAZ MUSEMIĆU: "Selam iz Sarajeva"
907
Shares
OSIMA SU PITALI DA KOMENTARIŠE OTKAZ MUSEMIĆU:

GOVORIO ZA MONDO

OSIMA SU PITALI DA KOMENTARIŠE OTKAZ MUSEMIĆU: "Selam iz Sarajeva"

Sport.ba
04. 12. 2019 - 22:18
0
Shares

Trener Željezničara Amar Osim dvostrukom pobjedom nad Sarajevom ove sezone indirektno je "kumovao" otpuštanju Husrefa Musemića s klupe "bordo" tima.

Nakon što je rukovodstvo kluba sa "Koševa" uručilo otkaz Husrefu Musemiću, jednoj od najvećih klupskih legendi, na neki način se ujedinila cijela Bosna i Hercegovina, pa je podrška nekadašnjem golgeteru Crvene zvezde i škotskog Heartsa stizala i iz Mostara, Banjaluke, Zagreba, Beograda, ali i od najvećih rivala - navijača Želje.

Posebno nakon što se Musemić "slomio" i zaplakao pred kamerama TV Hajat, društvene mreže su se usijale brujeći o katastofalnom potezu uprave Sarajeva, koja je realno, mogla da sačeka još posljednje kolo prije zimske pauze u Premijer ligi BiH, prije nego se zahvali na saradnji treneru koji joj je prvi put u historiji donio "duplu krunu".

musemic

Ali, i ove sezone je Husref odlično vodio bordo tim, uprkos povredama koje su desetkovale njegovu ekipu, ostavivši Sarajevo na diobi prvog mjesta sa ekipom Željezničara.

Upravo je najtrofejniji strateg u BiH Amar Osim na neki način direktni krivac za Musemićev gubitak posla jer je najprije sa 5:2 na "Grbavici" savladao Sarajevo, a onda i u revanšu na "Koševu" poslije preokreta (1:3), što je bila kap koja je prelila čašu strpljenja kluba iz Titove.

U istoj ulici se ispred prostorija kluba desio i večerašnji protest najvatrenijih navijača,"Hordi zla", koji su zatražili i ostavke čelnika kluba, ne zbog samog otkaza, već zbog načina na koji su to učinili.

musemic

Zato je Mondo kontaktirao njegovog kolegu sa Željine klupe, koji je bio vrlo kratak:

"Kolega Musemić zna šta mislim o njegovom otpuštanju i o njemu uopšte...I to mi je jedino važno. Selam iz Sarajeva", rekao je Osim, koji je uz trenera Borca Branislava Krunića, ostao jedini na svom mjestu od početka sezone u šampionatu BiH.

Učitaj još novosti