04. 12. 2019 - 15:36
OVO JE NASLJEDNIK PROSINEČKOG Zmajevi napokon dobijaju...
907
Shares
OVO JE NASLJEDNIK PROSINEČKOG Zmajevi napokon dobijaju trofejnog trenera

DUŠKO BAJEVIĆ

OVO JE NASLJEDNIK PROSINEČKOG Zmajevi napokon dobijaju trofejnog trenera

Reprezentacija.ba
04. 12. 2019 - 15:36
0
Shares

Fudbalski savez BiH potvrdio je da će na sjednici Izvršnog odbora 12. decembra u Sarajevu razgovarati o imenovanju novog selektora.

Dušan Bajević je glavni kandidat za novog selektora BiH jer ima podršku većine članova IO, ali i stručnih komisija Saveza. U FS BiH se ne žele zalijetati jer znaju kako bh. fudbal često donosi neočekivane obrate pa su u jučerašnjem saopštenju istakli kako se 12. decembra ipak neće glasati za novog selektora, vjerovatno dok Bajević ne dođe u Sarajevo i sam ne potvrdi želju i uslove za preuzimanje BiH.

Sa Dušanom Bajevićem Fudbalski savez BiH bi prvi put nakon Miroslava Ćire Blaževića imenovao jednog trofejnog trenera, odnosno trenera koji u svojoj biografiji ima osvojene trofeje.

Praksa FS BiH je bila da se najčešće biraju velika igračka imena, a da se njihove trenerske biografije stavljaju u drugi plan.

Sa Bajevićem FS BiH ima dobitnu kombinaciju jer se radi i o velikom igračkom, ali i velikom trenerskom imenu. Bajević ima i apsolutnu podršku javnosti i što je za čelnike Saveza možda i najvažnije – predstavlja čovjeka “iznutra” – sa kojim su već navikli sarađivati posljednjih godina kada je Bajević obnašao stručne i savjetodavne funkcije u Savezu i sa kojim ne bi trebali imati neugodnih iznenađenja u saradnji. Uz sve to nije nikako zanemarivo što dobro poznaje igrački kadar.

Ranije iskustvo govori kako će Izvršni odbor na narednoj sjednici dogovoriti datum sjednice koja će za jedinu tačku dnevnog reda imati izbor novog selektora do koje će stručne komisije spremiti imena kandidata za koje će glasati članovi IO FS BiH.

Zbog demokratske prakse nije iskjučeno da se razgovara i predloži sa više kandidata.

U situaciji u kojoj se selektor bira bez otvorenog konkursa na koji bi se mogli prijaviti treneri iz cijelog svijeta, Dušan Bajević se sa svojom trenerskom biografijom i neupitnim renomeom uistinu čini kao najbolje rješenje za selektora reprezentacije BiH.

Jedno je sigurno, u FS BiH neće prepustiti ništa slučaju i uraditi će sve što mogu da odaberu najbolje rješenje.

(Reprezentacija.ba)

Učitaj još novosti