04. 12. 2019 - 12:05
BALE DOLIO ULJE NA VATRU Sprema se romantični transfer koji će...
907
Shares
BALE DOLIO ULJE NA VATRU Sprema se romantični transfer koji će oduševiti Engleze

POHVALIO IZBOR TRENERA

BALE DOLIO ULJE NA VATRU Sprema se romantični transfer koji će oduševiti Engleze

Sport.ba
04. 12. 2019 - 12:05
0
Shares

Gareth Bale smatra da je Jose Mourinho savršen trener za Tottenham u jeku špekulacija da bi se ovog ljeta mogao vratiti u Englesku.

Portugalac je imenovan novim menadžerom "spursa" prije dvije sedmice i zabilježio je tri pobjede iz prva tri meča na klupi.

A Bale ne može zamisliti bolji izbor kluba u pohodu na trofeje.

"Imati Josea je sjajan iskaz kluba. Mislim da je on serijski pobjednik. Tottenham želi osvajati trofeje, a ne postoji bolje partnerstvo od Mourinha i Tottenhama da se osvoje neki trofeji."

Povratak u London ozbiljna je opcija za Balea, a sigurno ni da Mourinho ne bi imao ništa protiv. Zanimljivo, Mourinho je otišao iz Real Madrida u maju 2013., a malo više od tri mjeseca kasnije Bale je stigao u "kraljevski klub" pa njih dvojica nisu imala šanse sarađivati zajedno.

Angažmanu Velšanina u Realu bliži se kraj, posebno jer mu navijači nakon skandala sa zastavom zvižde svaki meč.

"Mislim da sam bio malo šokiran kada su se zvižduci prvi put dogodili. Nisam baš znao kako da se nosim s tim. Ali, kako starim, dogodi se svako malo pa sam naučio šta da radim. Sad samo slegnem ramenima. Na neki način, nema boljeg mjesta da budeš izviždan ako nisi u najboljoj formi, što razumijem. Moram nastaviti marljivo raditi da bih dokazao navijačima šta mogu. Vremenom će zvižduci prestati i ti normalno nastaviš karijeru."

Učitaj još novosti