04. 12. 2019 - 10:07
OSVETA SE SERVIRA HLADNA Mourinho stiže na Old Trafford da još...
907
Shares
OSVETA SE SERVIRA HLADNA Mourinho stiže na Old Trafford da još više zagorča život Unitedu

DERBI

OSVETA SE SERVIRA HLADNA Mourinho stiže na Old Trafford da još više zagorča život Unitedu

Sport.ba
04. 12. 2019 - 10:07
0
Shares

Tema dana je povratak Josea Mourinha na "Old Trafford" sa novim klubom, Tottenhamom. Tri pobjede, dvije u prvenstvu i protiv Olympiacosa u Ligi prvaka su podigle raspoloženje među navijačima, a u Unitedu smatraju da ne postoji gori trenutak da se suoče sa bivšim trenerom.

Kako je Mourinho prolazio protiv bivših ekipa?

Vodio je Benficu, dobio otkaz jer mu nisu dozvolili da izabere svoje saradnike, kasnije je četiri puta igrao protiv "orlova", imao tri pobede i remi.

Morao je težim putem, preko Uniao Leirije, ovaj klub je vodio prije Porta, protiv njih igrao tri puta, jasno, dobio sva tri meča.

Poslije je pokorio Evropu sa Portom i dobio ulaznicu za najveću scenu, kasnije je vodio timove šest puta protiv "zmajeva", tri pobede, dva poraza i remi.

Protiv Chelseaja, koji je vodio u dva navrata i osvojio tri titule je igrao devet puta, ima polovičan učinak, po 4 pobjede i poraza i remi. On je sa Interom (protiv koga nikada kasnije nije igrao, odnosno vodio drugi klub) izbacio Chelsea iz Lige prvaka 2010. i osvojio titulu prvaka Evrope. Ali izgubio je u oktobru 2016. na "Stamford Bridgeu" sa 4:0, za zatim i u kupu sa 1:0 od "plavaca".

Kada se sve sabere vodio je 23 puta druge timove protiv klubova koji je trenirao, ima više od 50% pobjeda, 23 meča, 13 dobijenih utakmica, sedam izgubljenih, tri remija...

Učitaj još novosti