03. 12. 2019 - 20:34
LEWA IZAZVAO SKANDAL "Nikad neću osvojiti Zlatnu loptu zato...
907
Shares
LEWA IZAZVAO SKANDAL

ZABIO 62 GOLA U ZADNJIH GODINU DANA

LEWA IZAZVAO SKANDAL "Nikad neću osvojiti Zlatnu loptu zato što sam Poljak!"

Sport.ba
03. 12. 2019 - 20:34
0
Shares

Robert Lewandowski ima fantastičnu godinu iza sebe, mada njegova forma još uvijek traje jer je od ljeta i početka nove sezone u 21. utakmici postigao 27 golova.

Usprkos tome što je od novembra prošle do istog mjeseca ove godine zabio čak 62 gola, takva efikasnost u borbi za Zlatnu loptu donijela mu je tek osmo mjesto u konačnom poretku.

Lewa se sinoć pojavio na gala ceremoniji, ali nije propustio dati komentar o cijeloj situaciji.

"Nisam razočaran, nego jako sretan što sam ovdje u društvu tako sjajnih igrača jer ovo je sastanak tako drugačiji od onih koje inače imamo. Sada nismo na terenu, u dresovima i na suprotnim stranama, nego na gala-večeri u odijelima i družimo se", izjavio je za poljsku televiziju i ovako komentarisao rezultate izbora u kojem je možda najveći gubitnik.

"Rezultate izbora s tako velikim i raznolikim glasačkim tijelom uvijek treba uzimati sa zrnom soli. Zato nisam očekivao više mjesto. Vjerujem da će se ono što pokazujem ove sezone pokazati iduće godine. Zato sam miran, nisam razočaran. Ponavljam, jako sam sretan što sam uopće ovdje."

Ali Lewandowski ipak nije mogao bez sarkazma.

"Što da napravim kako bih iduće godine bio bolje plasiran? Moram imati još bolje brojke nego ove godine. Ali svjestan sam da zato što dolazim iz Poljske moram biti zadovoljan i mjestom koje sam dobio ove godine."

Učitaj još novosti