02. 12. 2019 - 16:03
ŠOK SCENARIO Kosovo će na Euru igrati protiv zemlje koja ih ne...
907
Shares
ŠOK SCENARIO Kosovo će na Euru igrati protiv zemlje koja ih ne priznaje?!

U SLUČAJU PROLAZA

ŠOK SCENARIO Kosovo će na Euru igrati protiv zemlje koja ih ne priznaje?!

Sport.ba
02. 12. 2019 - 16:03
0
Shares

Fudbaleri reprezentacije Kosova prijatno su iznenadili fudbalski svijet partijama u kvalifikacijama za Euro, gdje su na kraju za dlaku ostali bez direktnog plasmana u grupi sa Engleskom i Češkom.

No, svoj put će dalje tražiti kroz baraž za Euro. Prvo u polufinalu igraju sa Makedonijom, a ako prođu u finale, čeka ih bolji iz duela Gruzija - Bjelorusija.

Već se zna da će jedna od ove četiri reprezentacije na Euru igrati u Grupi C zajedno sa Holandijom, Ukrajinom i Austrijom. Pobjednik play-offa svoje mečeve će igrati u Bukureštu (2) i Amsterdamu (1), osim ako se kroz baraž ne Euro ne plasira Rumunija. U tom slučaju pobjednik baraža Lige D ide u Grupu F na Francusku, Njemačku i Portugal.

Ako Kosovo kojim slučajem izbori Euro i plasira se u grupu C, morat će igrati protiv Ukrajine, države koja ga ne priznaje te u Bukureštu (Rumunija), također države koja ga ne priznaje.

Bitno je naglasiti da od osmine finala više ne vrijedi pravilo o zabrani utakmica Kosovo-Srbija, Kosovo-BiH, Kosovo-Rusija te Rusija-Ukrajina.

Učitaj još novosti