02. 12. 2019 - 09:39
ČUDESNI SLOVENAC PROTUTNJAO KROZ LA I POKAZAO LEBRONU KO JE...
907
Shares
ČUDESNI SLOVENAC PROTUTNJAO KROZ LA I POKAZAO LEBRONU KO JE GAZDA: Pogledajte čudesnu partiju mladog Slovenca

NBA

ČUDESNI SLOVENAC PROTUTNJAO KROZ LA I POKAZAO LEBRONU KO JE GAZDA: Pogledajte čudesnu partiju mladog Slovenca

Sport.ba
02. 12. 2019 - 09:39
0
Shares

Dallas je noćas protutnjao Staples Centerom i s 114:100 srušio LA Lakerse, najbolje plasiranu momčad NBA lige.

Mavsi su ovom pobjedom prekinulik niz Lakersa od devet uzastopnih pobjeda, a Luka Dončić je još jednom potvrdio da je izvanredan ove sezone i da sve napisano i izrečeno o njemu itekako stoji.

Međutim, na samom početku nije se činilo ni da će gosti slaviti, niti da će Dončić biti junak utakmice. LeBron i Anthony Davis su ušli sjajno u utakmicu i stalno su držali prednost, Mavericksi bi se serijom trica vratili na samo nekoliko koševa minusa, no na odmor su Lakersi otišli s prednošću.

Ključni trenutak utakmice dogodio se početkom treće četvrtine. Luka Dončić je u prvom poluvremenu bio samozatajan, ubacio je samo šest poena i samo se čekala njegova eksplozija. Jasno je bilo da takva igračina ne može cijelu utakmicu odigrati u usporenom ritmu. U drugom poluvremenu na parket je izašao drugačiji Dončić, onaj na kakvog smo navikli i mladi Slovenac je do kraja utakmice jednostavno otpuhao Lakerse s njihovog parketa.

Radio je što god je htio, a za ono što je pokazivao na terenu Lakersi nisu imali rješenja. Dallas je tu četvrtinu dobio s 35:17, a slovenski tinejdžer je u tom periodu ubacio čak 16 poena.

Do kraja utakmice se zaustavio na 27 poena, deset asistencija i devet skokova.U posljednjoj četvrtini, kad su Lakersi tricama Carusa i s par koševa LeBrona zaprijetili, Dončić se ukazao s čudesnom asistencijom, tricom s devet metara i polaganjem. Već tada je bilo jasno da domaćini će izgubiti ovaj duel...

Izvještaj s ove utakmice pogledajte OVDJE.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti