01. 12. 2019 - 10:38
Poraz od fenjeraša mu presudio: Montella je na rubu otkaza,...
907
Shares
Poraz od fenjeraša mu presudio: Montella je na rubu otkaza, stiže legenda Milana

PROMJENE U FIRENCI

Poraz od fenjeraša mu presudio: Montella je na rubu otkaza, stiže legenda Milana

01. 12. 2019 - 10:38
0
Shares

Ukoliko je vjerovati talijanskim medijima, Fiorentina bi danas, ili najkasnije sutra, trebala otkazati saradnju svojem treneru Vincenzu Montelli.

Viole su ove sezone igrali po principu toplo – hladno. Prvo su loše otvorili sezonu, da bi se nakon toga malo posložili, ali posljednje vrijeme rezultati su ponovo iznimno loši te se napetost u zraku oko Firence može rezati nožem.

Loše vijesti po sve ljubitelje Ljubičica su te da je Montellin sastav unazad četiri kola osvojio samo jedan bod, a jučerašnji poraz od Leccea mogao bi biti presudan u namjeri čelnika kluba da mu uruče otkkaz.

Budući da su domaći navijači jučer praktički otjerali svoje nogometaše s terena nakon što su minimalno poraženi od Leccea, jasno je da ni oni ne bi imali ništa protiv neke smjene na trenerskoj poziciji.

Prema navodima Sky Italije, a vijest je prenio i football italia, favorit za Montellino mjesto je njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije i donedavni trener Milana Gennaro Rino Gattuso.

Hoće li se ovaj potez uprave talijanskog kluba pokazati ispravnim pokazat će vrijeme, ali i pticama na grani je potpuno jasno kako je na Artemio Franchiju neka promjena i više nego neophodna.

Učitaj još novosti