01. 12. 2019 - 08:40
ARSENAL NAPOKON PRONAŠAO MENADŽERA: On je dobio zeleno svjetlo...
907
Shares
ARSENAL NAPOKON PRONAŠAO MENADŽERA: On je dobio zeleno svjetlo za preuzimanje Topnika, čeka se reakcija navijača

ARTETA MIJENJA EMERYJA?!

ARSENAL NAPOKON PRONAŠAO MENADŽERA: On je dobio zeleno svjetlo za preuzimanje Topnika, čeka se reakcija navijača

Sport.ba
01. 12. 2019 - 08:40
0
Shares

Arsenal sezonu nastavlja bez Unai Emeryja, ali s velikom neizvjesnošću. Jedino pravo iznenađenje oko otpuštanja Španca je bila činjenica da je zamalo stigao dogurao do decembra.

Freddie Ljungberg je za sada dobio posao, ali nije sasvim jasno koliko dugo će raditi. U klubu su optimisti nakon odlaska Emeryja, ali dosta toga se mora poklopiti da se Topnici vrate na pobjedničke staze.

emery

To vjerovatno znači da ćemo vidjeti nekoga ko je jako povezan s klubom, osim ako ne nađu neko elitno ime koje bi bilo zainteresirano za preuzimanje. Max Allegri je kontaktiran, ali ne postoji ništa što bi sugeriralo da je voljan prihvatiti posao.

allegri-pjanic-juventus

Drugo ime koje je nastavilo da iskače i moglo bi imati smisla je Mikel Arteta. On je bivši kapiten Arsenala, kojeg su navijači jako voljeli i također je vrlo cijenjen kao trener.

The Sun je izvijestio da, iako Pep Guardiola očajnički želi zadržati svog pomoćnika u Manchester Cityju, neće mu stati na put ako želi otići i postati menadžer.

arteta

U prošlosti smo vidjeli kako sjajni pomoćnici menadžera dobro rade posao kao menadžri, no nema garancije da će Arteta postati sljedeći Pep Guardiola, ali sigurno je imao fantastično obrazovanje kada je u pitanju treniranje i vođenje kluba.

guardiola-aguero

(Sport.ba)

Učitaj još novosti