30. 11. 2019 - 21:45
MIAMI GRADI NOVU IMPERIJU Na ljeto 2021. napadaju...
907
Shares
MIAMI GRADI NOVU IMPERIJU Na ljeto 2021. napadaju najtraženijeg košarkaša svijeta

GIANNIS U HEATU?

MIAMI GRADI NOVU IMPERIJU Na ljeto 2021. napadaju najtraženijeg košarkaša svijeta

Sport.ba
30. 11. 2019 - 21:45
0
Shares

Giannis Antetokounmpo brzo se transformisao u jednog od najdominantnijih igrača NBA lige.

Gotovo svaki tim u ligi rado bi ispraznio kompletan roster da ga dovede, međutim, čini se da je Miami Heat najozbiljniji da ga "ukrade" od Milwaukeeja.

Giannis postaje slobodan agent na kraju sljedeće sezone, a Heat i njihov predsjednik Pat Riley znaju par stvari o dovođenju krupnih riba. U ljeto 2011., u seriji strateških poteza, uspjeli su privoliti LeBrona Jamesa i Chrisa Bosha, što je šokiralo NBA svijet, a Heatu donijelo dvije titule prvaka.

Tada su imali sreće da je tu bio Dwyane Wade, koji je prijatelj od djetinjstva sa Jamesom, a dugo godina prije dolaska "kralja" imali su odličan odnos. Sada nemaju nikakvu poveznicu sa Giannisom pa će sve ići mnogo teže.

Barry Jackson sa Miami Heralda piše:

"Miami želi očuvati maksimalan cap space tog ljeta da pokušaju dovesti Giannisa, a druga opcija bi bio Victor Oladipo."

Miami već povlači određene poteze u vidu gradnje atraktivnog tima. Imaju dva igrača koji će biti u utrci za rookieja godine, Kendricka Nunna i Tylera Herra, zajedno sa pickom sa drafta 2018. Bamom Adebayom, a tu je i alpha ekipe Jimmy Butler. Ovakva ekipa, šampionski pedigre, tropsko vrijeme i izostanak državnog poreza na dohodak mogli bi primamiti Giannisa na Floridu.

Grk je u Bucksima od 2013. nakon što je draftiran u prvoj rundi kao 15. pick.

Učitaj još novosti