29. 11. 2019 - 11:25
MIHAJLOVIĆ GRCAO U SUZAMA Drhtavim glasom je krenuo pričati, a...
907
Shares
MIHAJLOVIĆ GRCAO U SUZAMA Drhtavim glasom je krenuo pričati, a onda...

OBRATIO SE JAVNOSTI

MIHAJLOVIĆ GRCAO U SUZAMA Drhtavim glasom je krenuo pričati, a onda...

Sport.ba
29. 11. 2019 - 11:25
0
Shares

Srpski fudbalski stručnjak i trener Bologne Siniša Mihajlović obratio se javnosti na konferenciji za medije.

Kako je to slučaj bio sredinom jula kada je objavio da boluje od teške bolesti, Mihajlović je riješio da ponovo bude potpuno transparentan i javno progovori o trenutnoj situaciji.

Kada je Siniša konačno progovorio, odmah je prekinut. Naime, stigli su svi fudbaleri Bologne koji su htjeli pružiti podršku šefu.

"Hvala vam svima. A vi momci, trebalo bi da budete na terenu i da trenirate, ali sve činite da izbjegnete trening", našalio se Miha već na početku.

"Četiri teška mjeseca su iza mene. Bio sam na Institutu gdje sam imao hemioterapije i svojim jakim karaketerom sam izgurao sve to. U tim trenucima je potrebna velika mentalna snaga, koju sam dobijao i od stručnjaka na Insittu. Svi su bili maksimalno posvećeni meni, da nije bilo svih tih ljudi ne bih bio sada ispred vas. Hvala mojoj supruzi Arijani koja ja zajedno sa mnom prilazila kroz taj strašan period", rekao je Siniša na početku obraćanja.

"Izvinite, emocije su me obuzele. Izvinite što plačem", rekao je Siniša grcajući u suzama.

Doktor Michele Cavo, direktor hematološkog odjeljenja, iznio je detalje sa stručnog aspekta.

"Prvi put mi je da govorim za medije, a to radim na Sinišin zahtjev. Treba biti veoma oprezan na ovom putu prema bolesti i u terapiji. Složena je dijagnoza, i njom smo se bavili najbolje što znamo, danas sam ovdje u ime svih ljekara. Bolest smo otkrili poslije drugih testova koje je radio Siniša, određena vrsta bijelih krvnih zrnaca prolazi kroz proces usporavanja sazrijevanja i razmnožavanja bez kontrole, što je dovodilo do toga da kosti gube sposobnosti", rekao je doktor Cavo na početku obraćanja i zaključio da sada proces oporavka ide prema planu, najviše zahvaljujući Mihi koji je odlično sarađivao, kao i ljudima oko njega koji su pomno pratili savjete doktora.

Učitaj još novosti