28. 11. 2019 - 21:01
ZMAJEVE PREUZIMA SVJETSKI ŠAMPION Savez ga već kontaktirao,...
907
Shares
ZMAJEVE PREUZIMA SVJETSKI ŠAMPION Savez ga već kontaktirao, sve je završeno?!

VELJKO PAUNOVIĆ

ZMAJEVE PREUZIMA SVJETSKI ŠAMPION Savez ga već kontaktirao, sve je završeno?!

Sport.ba
28. 11. 2019 - 21:01
0
Shares

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine u potrazi je za novim selektorom poslije razlaza sa Robertom Prosinečkim, a poslije hrvatskog stručnjaka na klupu reprezentacije BiH bi uskoro mogao da sjedne i jedan Srbin, javlja Mondo.rs.

Prema nezvaničnim informacijama jedan od kandidata za novog selektora, koji bi “zmajeve” trebao da vodi u baražu Lige nacije je Veljko Paunović.

Srpski stručnjak koji je osvojio titulu svjetskog prvaka sa omladinskom reprezentacijom Srbije nedavno je dobio otkaz u Chicagu i u potrazi je za novim angažmanom, a čelnici FSBIH žele što prije riješiti goruće pitanje.

Paunović je navodno kontaktiran još prije dva mjeseca, kada je Robert Prosinečki podnio ostavku.

Međutim, nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde tada je praktično vraćen na posao, pretpostavlja se zbog velikog obeštećenja koje bi mu FSBIH morao da isplati, a i Paunović je imao ugovor sa Chicago Fireom.

Sada su se stvari promijenile, klupa je upražnjena, a Paunović je slobodan.

Paunović ima 42 godine i 2015. godine ostvario je jedan od najvećih uspjeha srpskog fudbala osvojivši Svjetsko prvenstvo sa U20 selekcijom Srbije, dok se potom preselio u Sjedinjene Američke Države gdje je četiri sezone vodio Chicago.

Učitaj još novosti