28. 11. 2019 - 18:25
O OVOM BRUJI AMERIKA Jokića pitali zašto je debeo: Evo šta im...
907
Shares
O OVOM BRUJI AMERIKA Jokića pitali zašto je debeo: Evo šta im je rekao!

NA UDARU MEDIJA

O OVOM BRUJI AMERIKA Jokića pitali zašto je debeo: Evo šta im je rekao!

Sport.ba
28. 11. 2019 - 18:25
0
Shares

Nikola Jokić ove sezone ne briljira na način kao što je zadivio NBA prošle sezone, ali i dalje predstavlja istinskog vođu Denver Nuggetsa. 

To, međutim, ne znači da ga lokalni, američki mediji "miluju". 

"Denver Post" prenosi kako je to Jokić bio izrešetan pitanjima koja se obično ne postavljaju asovima, bar ne tako direktno kao što je to s njim bio slučaj poslije nedavne utakmice na domaćem terenu.

I, taj tekst ide ovako: "Superzvijezda Nuggetsa Nikola Jokić ne mari o rekordima karijere, a sigurno da 'nema ni vremena' da se osvrne na posljednje statističke učinke."

"Više ne", rekao je Jokić za "Denver Post" nedavno.

No, da li je njegova nesebična igra ikada imala sebičnu komponentu?

"Da, naravno, kada sam došao ovdje, to vam je negdje u mislima", kaže Jokić koga je košarkaška avantura odvela od Jadranske do NBA lige 2015. godine.

"Želio sam da ostanem ovdje. A ovo je liga statistike, liga brojeva. Bude vam to negdje, 'kod potiljka', ali meni nije više."

Poslije relativno slabijeg starta sezone, Jokić se pobrinuo za dva šuta za pobjedu, a onda i tripl-dabl partijom od 18 poena, 16 skokova i 10 asistencija, te učinkom od 20 skokova u pobjedi nad Washingtonom u utorak. Sa 31. tripl-dablom u karijeri, on je samo na dva udaljen od svrstavanja na Top 10 listu takvih igrača u NBA historiji.

"Ja samo pokušavam da ostvarim pobjede. Čak i kada sam davao poene protiv Houstona, 'nisam to znao'. Bio sam u stilu 'Šta?'. Mislim, nisam uopšte obraćao pažnju na to da sam dao toliko koševa."

A Džoker ne obraća pažnju ni na kritičare. Kada je sa pravom bio kritikovan ranije tokom ovog prvenstva da se ne zalaže na parketu kao nekada, a potom i zbog (uvećane) težine, Jokić samo okrene oči.

"Ne čitam ja to više. Ne čitam ništa više. Prestao sam", kaže Nikola.

Iako su postojali udarci na temu njegovog fizičkog stanja i stručnih komentatora koji su govorili da je van (fizičke) forme, Jokić ističe da mu to nikada nije prolazilo kroz misli:

"Ne dotiče mene to. Ljudi su... Eto, oni nešto pretpostavljaju, pa ne mogu ni da budu u pravu ili 'u krivu'. Oni samo nešto kažu, i ako je to loše... (sleže ramenima). A ako kažu nešto dobro, a u pravu su, e, onda je to dobra stvar."

Učitaj još novosti