28. 11. 2019 - 17:00
RUIZ ISMIJAO JOSHUU Pred očima svijeta ga ponizio kao niko do sada
907
Shares
RUIZ ISMIJAO JOSHUU Pred očima svijeta ga ponizio kao niko do sada

PRED REVANŠ

RUIZ ISMIJAO JOSHUU Pred očima svijeta ga ponizio kao niko do sada

Sport.ba
28. 11. 2019 - 17:00
0
Shares

Sve smo bliži velikom bokserskom revanšu između Andyja Ruiza Jr. i Anthonyja Joshue, koji se održava 7. decembra u Saudijskoj Arabiji.

Prije ulaska u sami ring, ovi elitni teškaši obavili su i jedno zajedničko gostovanje u 'Gloves Are Off' emisiji uglednog Sky Sportsa. Tu se dogodila jedna zanimljiva situacija kad je Johnny Nelson upitao aktuelnog prvaka slaže li se s ljudima koji misle da je Joshua odustao u sedmoj rundi njihovog okršaja u Madison Square Gardenu.

"Djelomično. Mislim da je odustao zbog načina na koji se sve to odvijalo. Mislim da nije bio pri sebi te da u tim trenucima nije imao pojma gdje se nalazi. Mislim da je odustao", izjavio je Ruiz pa zatim odgovorio i na pitanje bi li on napravio istu stvar u takvoj situaciji:

"Ovisi o tome koliko bih bio povrijeđen. Ali ja neću odustati, ako padam onda padam."

Javio se potom i Joshua...

"Sudija je prekinuo borbu. Zaključak je da sam 'odustao', ali zašto onda nisam ostao na podu. Ja sam prvak bez obzira na to što drugi govore o meni. Čovjek me pogodio s udarcem nakon kojeg se nisam uspio oporaviti, ali i dalje sam želio nastaviti. Rušio me četiri puta, no ja sam se uporno dizao. Jedini razlog zašto nisam nastavio u toj sedmoj rundi je taj što sam bio bez zaštite za zube i jer sam čekao da mi ju sudac stavi u usta, ali on je onda odlučio prekinuti meč", pravdao se Britanac.

Joshua i Ruiz, podsjetimo, borit će se na za ovu prigodu izrađenoj Diriyah Areni. Njihov okršaj s tribina ovog zdanja moći će uživo pratiti 15 hiljada gledatelja.

Učitaj još novosti