23. 11. 2019 - 17:35
ZAKAZANA BORBA STOLJEĆA Khabib ulazi u ring sa čuvenim...
907
Shares
ZAKAZANA BORBA STOLJEĆA Khabib ulazi u ring sa čuvenim bokserom, McGregor na aparatima

BORBA OD 300 MILIONA EURA

ZAKAZANA BORBA STOLJEĆA Khabib ulazi u ring sa čuvenim bokserom, McGregor na aparatima

Sport.ba
23. 11. 2019 - 17:35
0
Shares

Ruski MMA borac Khabib Nurmagomedov i američki bokser Floyd Mayweather dogovorili su borbu sredinom januara naredne godine u spektaklu vrijednom 300 miliona dolara.

Ovu informaciju servirao je u javnost menadžer Nurmagomedova, Ali Abdelaziz, i vrlo brzo izazvao euforiju među ljubiteljima boksa i borilačkih vještina.

Mayweather je trenutno u penziji, no njegova nedavna izjava da bi mogao da se vrati 2020. godine mnoge je zainteresovala o planovima Amerikanca i ko bi mogao da bude njegov rival. Uz to je i dodao da sa predsjednikom UFC-a Danom Whiteom "radi na jednom spektakularnom događaju".

Iako i dalje nema zvanične potvrde "borbe vijeka", spekuliše se da je dogovor postignut i da iza spektakla stoji organizacija "Zuffa Boxing enterprise", koju takođe vodi Dana White.

Abdelaziz je pomenuo Saudijsku Arabiju kao moguću lokaciju borbe koja će, kako kaže, premašiti vrijednost one koja je akumulirana prije dvije godine kada su snage odmjerili Mayweather i Conor McGregor.

"Borba je odranije planirana, ali je 'veliki tata' borilačkog sporta današnjice skrivao od očiju javnosti. Samo nas troje je znalo šta se sprema, i da budem iskren, drago mi je što je White sa Floydom konačno dogovorio borbu", napisao je Abdelaziz.

 

Učitaj još novosti