23. 11. 2019 - 16:07
KLJUČA POD VEZUVOM Vlasnik Napolija zamrznuo plate igračima,...
907
Shares
KLJUČA POD VEZUVOM Vlasnik Napolija zamrznuo plate igračima, sluti na najgore...

POBUNJENICI KAŽNJENI

KLJUČA POD VEZUVOM Vlasnik Napolija zamrznuo plate igračima, sluti na najgore...

Index.hr
23. 11. 2019 - 16:07
0
Shares

Nema kraja ratu u Napoliju koji otvoreno vode predsjednik kluba Aurelio De Laurentis i dio igrača, označeni kao pobunjenici. Talijanski doprvak tek je sedmi ove sezone u Serie A, ne zna za pobjedu u pet posljednjih utakmica, a nakon remija kod kuće protiv Salzburga (1:1) u Ligi prvaka De Laurentis je zatražio sedmodnevnu karantenu za momčad. 

Međutim, igrači su to odbili te otišli kućama, a onda je proključalo pod Vezuvom i sukob traje već 20 dana. Kao pobunjenici su označeni Kalidou Koulibaly, Lorenzo Insigne, Dries Mertens, Jose Callejón i Allan. Prema pisanju talijanskih medija Allan se umalo na sastanku potukao s Edoardom De Laurentisom, sinom vlasnika kluba koji već duže vrijeme javno proziva igrače za nezalaganje, a oni ga smatraju jednim od ključnih ljudi koji je okrenuo i navijače protiv njih. 

Ipak, novi potez vlasnika i kontroverznog filmskog producenta šokirao je sve. De Laurentis je iz svog doma u Los Angelesu zamrznuo plaće igračima za listopad. Želi oduzeti 25 posto od plaće "pobunjenicima", a onda ih i prodati u siječnju. S druge strane, igrači spremaju tužbe protiv kluba i tvrde da oni i njihove obitelji nisu sigurne u Napulju, gdje je napad na nogometaše i njihove supruge gotovo svakodnevica, baš kao i neopisivi utjecaj mafije. Da stvar po njih bude još lošija, klub im je zabranio javne istupe, pa se njihova službena verzija i dalje ne može čuti u javnosti. 

U cijeloj ludnici nije isključen ni scenarij prodaje kluba, a navodno katarska kraljevska obitelj razmišlja kupiti Napoli za 900 milijuna eura. 

De Laurentis je preuzeo Napoli dok je klub bio u nižim ligama, a onda ga vratio u Serie A, gdje je četiri sezone završavao drugi iz Juventusa, a najbliži Scudettu bio je u sezoni 2017./2018. kada je ostao četiri boda iza Stare dame. 

Godine neuspješnih pokušaja da se osvoji naslov talijanskog prvaka i koketiranje igrača s drugim klubovima postale su preveliki teret za Napoli, nakon čega su obje strane izgubile ravnotežu, pa nogometna javnost posljednjih 20 dana praktički svjedoči samoubojstvu kluba sa San Paola. Koulibaly je najvrjedniji eksponat kluba, koji za njega traži 100 milijuna eura. Mertens i Callejón imaju pozive iz Kine, a Belgijca želi i Inter. Insigne je već nekoliko puta bio na pragu odlaska, iako je Napolitanac, dok je za Allana interes iskazao PSG, a Brazilac je procijenjen na 50-60 milijuna eura. 

I slavni trener Carlo Ancelotti je pred odlaskom. Spominje se povratak u njegov Milan, a kao njegov mogući nasljednik u siječnju druga Milanova legenda Gennaro Gattuso.

Interesantno, Napoli baš danas od 18 sati na San Siru igra protiv jednako poljuljanog Milana. U slučaju da ne pobijedi na nogometnoj katedrali, možemo očekivati nove potrese pod Vezuvom.  

(Index.hr)

Učitaj još novosti