22. 11. 2019 - 08:27
VRAĆA SE IZ PENZIJE Floyd Mayweather dogovorio spektakularnu...
907
Shares
VRAĆA SE IZ PENZIJE Floyd Mayweather dogovorio spektakularnu borbu o kojoj bruji cijeli svijet

POVRATAK NEPOBJEDIVOG

VRAĆA SE IZ PENZIJE Floyd Mayweather dogovorio spektakularnu borbu o kojoj bruji cijeli svijet

Sport.ba
22. 11. 2019 - 08:27
0
Shares

Jedan od najbogatijih sportista današnjice i legendarni bokser Floyd Mayweather, koji u karijeri ima skor od 50 borbi i isto toliko pobjeda (ako računamo i onu protiv Conora McGregora, za koju mnogi smatraju da ne može da bude u rangu profi borbi), najavio je povratak iz penzije.

Meyweather je posljednju borbu imao upravo protiv McGregora 26. avgusta 2017. godine, kada je slavio tehničkim nokautom u 10. rundi.

Nakon toga se penzionisao. Međutim, među Floydom i Conorom nikada nije prestalo prepucavanje, pa su mnogi tražili revanš ili novu borbu, ali pod UFC pravilima u oktogonu, umjesto bokserskih.

Mayweather je uz fotografiju gdje stoji sa bokserskim rukavicama poručio: "Vraćam se iz penzije 2020. godine".

Nije pominjao ni ime protivnika, ali je dovoljno bilo to što je UFC profil na Instagramu "repostovao" njegovu sliku da počnu spekulacije protiv koga će se boriti i da će to biti neko od boraca iz UFC svijeta.

Američki mediji javljaju da je već dogovorio "posebnu borbu" sa predsjednikom UFC-a Danom Whiteom.

Pominjalo se da bi se Mayweather mogao boriti i protiv Khabiba Nurmagomedova, a nema sumnje da bi taj meč također donio stotine miliona na njegov i ovako ogroman bankovni račun.

Samo od borbe protiv McGregora Mayweather je zaradio 275 miliona dolara, a interesovanje za novu borbu protiv Irca, ili protiv novog UFC šampiona bilo bi još veće, pa bi i novac bio još veći.

Učitaj još novosti