21. 11. 2019 - 16:19
ČINI SE DA JE STIGAO KRAJ Povlači se jedan od najboljih...
907
Shares
ČINI SE DA JE STIGAO KRAJ Povlači se jedan od najboljih Evropljanina svih vremena

PAU GASOL

ČINI SE DA JE STIGAO KRAJ Povlači se jedan od najboljih Evropljanina svih vremena

Sport.ba
21. 11. 2019 - 16:19
0
Shares

Jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena, 39-godišnji Pau Gasol raskinuo je ugovor s Portland Trail Blazersima.

Legendarni španski centar u maju je bio na operaciji lijevog stopala, ali oporavak traje duže nego što se očekivalo. Zato se dogovorio s Blazersima o raskidu ugovora kako bi otvorili mjesto za dovođenje igrača koji im može pomoći.

Gasol je u dvorani za trening snimio video u kojem objašnjava što se dogodilo te napomenuo da se priprema za trenersku ulogu, iako još ne želi završiti igračku karijeru.

"Od danas više nisam član rostera Portland Trail Blazersa. Povreda s kojom se borim i zbog koje sam u maju bio na operaciji treba između šest i 12 mjeseci da zacijeli. Nadao sam se da će operacija ubrzati oporavak, ali nažalost on traje dulje nego što smo se nadali", objavio je Gasol pa objasnio kakav je bio plan kad je ovog ljeta potpisao za Blazerse.

"Znali smo da je ovakav razvoj moguć pa smo se dogovorili da me klub može otpustiti kako bi imao prostor za dovođenje drugog igrača koji može pomoći odmah. To će mi omogućiti i da se potpuno posvetim oporavku bez pritiska da se što prije vratim."

Zatim je otkrio da će ostati uz klub te da mu se i dalje cilj vratiti igranju.

"Još sam jednako uzbuđen i strastven kao i prvog dana kad sam zaigrao košarku i radit ću što je napornije moguće kako bih ozdravio i mogao nastaviti igrati igru koju volim. U međuvremenu ću se oporavljati u Portlandu i uzbuđen sam što ću s klubom vidjeti na koji način mogu doprinositi u drugačijoj ulozi. Vrlo sam zahvalan i polaskan njihovom željom da pronađemo način za nastavkom saradnje", završio je Gasol.

Španac je osvojio dvije titule prvaka NBA lige, obje sa LA Lakersima (2009. i 2010). Igrao je još za Memphis, Chicago, San Antonio i Milwaukee.

Učitaj još novosti