21. 11. 2019 - 16:09
ISKRENA ISPOVIJEST "Mogao sam biti kao Messi i Ronaldo, ali...
907
Shares
ISKRENA ISPOVIJEST

WESLEY SNEIJDER

ISKRENA ISPOVIJEST "Mogao sam biti kao Messi i Ronaldo, ali nisam. I nije mi žao!"

Sport.ba
21. 11. 2019 - 16:09
0
Shares

Wesley Sneijder penzionisao se krajem ljeta nakon jedne impresivne fudbalske karijere.

Wesleyju Sneijderu prošle godine naklonio se i Luka Modrić kada je primao najvažniju individualnu nagradu. "Zlatnu loptu nisu zaslužili samo Ronaldo i Messi. Posljednjih godina trebali su je osvojiti Xavi, Iniesta ili Sneijder", naklonio se Modrić neokrunjenim velikanima kada je krajem prošle godine primao Ballon D'Or.

Slavni fudbaler nije osvojio Zlatnu loptu koju je doista zaslužio 2010. godine kada je Inter vodio do trostruke krune, a Holandiju do finala SP-a.

U karijeri je za Ajax, Real, Inter, Galatasaray i Al Gharafu odigrao 708 utakmica, zabio 186 golova i upisao 142 asistencije, uz 20 osvojenih trofeja.

Iako je Sneijder bio ključni igrač prilikom Interovog osvajanja Lige prvaka, dok je nacionalne naslove osvajao i s ostalim europskim velikanima za koje je igrao te briljirao na dva velika natjecanja s Holandijom, čiji je rekorder po broju nastupa (134), dojam je da je mogao ostvariti i osvojiti više s obzirom na talent, znanje i sposobnost. Ali Sneijderu su često dvojbene bile volja i ambicija.

U intervjuu za Fox Sports to je ovako komentirao: "Da sam živio 100 posto posvećeno fudbalu, mogao sam biti na istoj razini kao Messi i Ronaldo. Ali nisam to htio i ne žalim zbog toga."

 

Učitaj još novosti