20. 11. 2019 - 19:02
SLOVENAC DIGAO SAD NA NOGE I NE STAJE TU: "Dončić je...
907
Shares
SLOVENAC DIGAO SAD NA NOGE I NE STAJE TU:

TRACY MCGRADY O SJAJNOM LUKI

SLOVENAC DIGAO SAD NA NOGE I NE STAJE TU: "Dončić je nevjerovatan, jedva skoči, a kandidat je za MVP-ja"

Sport.ba
20. 11. 2019 - 19:02
0
Shares

Luka Dončić imao je fantastičnu prvu sezonu u NBA ligi koju niko nije očekivao, a sada u drugoj godini igra još bolje te se o njemu diskutira kao o jednom od najboljih igrača svijeta.

Fenomenalni Slovenac ima samo 20 godina, a u 13 utakmica ove sezone u prosjeku bilježi sjajnih 29,5 poena, 10,7 skokova i 9,3 asistencije.

doncic1

U prošlom susretu protiv San Antonio Spursa zabio je čak 42 poena, te tome dodao 11 skokova i 12 asistencija. Tako je postao tek drugi igrač ikada koji je uspio upisati triple-double učinak s barem 40 poena prije 21 godine. Prije njega to je uspio samo LeBron James.

lebron

Jedan od oduševljenih Dončićevim partijama je Tracy McGrady, legenda NBA lige i jedan od najboljih strijelaca u historiji. Za njega je Dončić kandidat za MVP nagradu ako ovako nastavi.

"Sigurno je među kandidatima za MVP-ja. Njegovi prosjeci govore sve, vrlo sam impresioniran njime te franšizom Mavericksa koja je predvidjela ovako nešto pa su napravili trade na draftu kako bi ga uzeli. Njihov trener kaže da može napraviti sve na terenu i da je šokiran kako igra, a govorimo o treneru koji je trenirao jednog od najboljih u povijesti igre, Dirka Nowitzkog. Nevjerojatno je što Dončić radi. Najviše me impresioniralo što ima 11 skokova u prosjeku, a jedva skoči. Trenutno bih ga stavio na treće mjesto u MVP poretku: LeBron, Giannis pa on. Ako Dallas uđe u play-off i Luka nastavi ovako, može ući u top 2."

doncic

.

doncic

.

doncic

Dallas trenutno drži peto mjesto u izuzetno jakoj Zapadnoj konferenciji s osam pobjeda i pet poraza.

Rezultati by SofaScore

 

Učitaj još novosti