20. 11. 2019 - 16:11
OVO JE MOURINHOV TOTTENHAM Na zimu pravi 'dream team': Stiže...
907
Shares
OVO JE MOURINHOV TOTTENHAM Na zimu pravi 'dream team': Stiže jedan od najtraženijih ofanzivaca današnjice, evo kako će izgledati

IMAT ĆE IZUZETNO JAKU MOMČAD

OVO JE MOURINHOV TOTTENHAM Na zimu pravi 'dream team': Stiže jedan od najtraženijih ofanzivaca današnjice, evo kako će izgledati

Germanijak.hr
20. 11. 2019 - 16:11
0
Shares

Tottenham Hotspursi sinoć su se zahvalili Mauriciju Pochettinu i nekoliko sati kasnije predstavili Josea Mourinha kao novog menadžera. Nakon nekoliko odličnih sezona, ali sezona bez osvojene srebrnine, Daniel Levy se odlučio zahvaliti menadžeru koji je bio po njegovom guštu, šutljiv, skroman i što je najvažnije za škrtog Tottenhamovog predsjednika – štedljiv. Nije mu donio trofeje, ali zato je u klupsku blagajnu ulio milijune eura. Milijune, koje bi novi šef, poznat po tome što je sušta suprotnost Argentincu, uskoro mogao početi trošiti.

Preciznije, već kroz mjesec, dva, kad započne zimski prijelazni rok...

Portugalac već ima nekoliko zanimljivih imena na svom popisu želja, to su ljudi s kojima su se Spursi povezivali i u Pochettinovoj eri, no nisu se realizirala i zato je rezultat ove sezone patio. Specijalni će pokušati s nekoliko novih imena osvježiti svlačionicu i pokušati konačno donijeti navijačima Spursa toliko željenu kantu.

1

Na golmanskoj poziciji neće mijenjati ništa jer će mu Hugo Lloris i dalje biti „jedinica“. Muči se s formom zadnjih nekoliko sezona, ali i dalje je riječ o top-golmanu. Mourinho će možda i morati dovesti novog čovjeka među stative kao dugoročno rješenje, jer Lloris već razmišlja o mirovini u MLS-u, ali kratkoročno još ne mora brinuti za tu poziciju. Trenutačno je ozlijeđen, ali trebao bi se vratiti oko nove godine...

U obrani će već morati raditi, jer Toby Alderweireld i Jan Vertonghen, sasvim je izvjesno, odlaze na koncu sezone po isteku ugovora. Moguće je kako će jedan od njih dvojice sad razmisliti o odlasku, no dok ne potpišu novi ugovor, Mourinho neće gubiti vrijeme na njih. Navodno planira zadržati Davinsona Sancheza i do konca godine testirati argentinskog internacionalca Juana Foytha s njim u paru. Mladi 21-godišnji stoper već je na popisu argentinske reprezentacije i predviđaju kako bi mogao postati jedan od najboljih premierligaških braniča u bliskoj budućnosti. Pojedini mediji tvrde kako mu je zanimljiv branič RB Leipziga i mlada zvijezda francuskog nogometa Dayot Upamecano, koji neodoljivo podsjeća na Kurta Zoumu iz doba kad ga je Mou doveo u Chelsea...

Bekovske pozicije bi mogle također dobiti nove vlasnike, Ben Davies, Danny Rose i Serge Aurier nisu po njegovom guštu i želio bi vidjeti nova lica. No, neće ih morati oba kupiti jer jedno je već u momčadi, naime, Jose izuzetno cijeni Ryana Sessegnona koji kao nekoć Gareth Bale može držati cijelu ljevu stranu terena. U Fulhamu je svojedobno zabio 15 komada igrajući na lijevom krilu, ali ime je napravio na poziciji lijevog beka i pod Mourinhovim vodstvom bi mogao procvjetati.

mane-aurier

Na desnoj strani Mourinho bi doveo „letećeg“ Alžirca iz Nice Youcefa Atala, 23-godišnjak bi mogao biti čovjek koji će zamijeniti Kylea Wakera, odnosno Kierana Trippiera, a Nica bi ga dala za oko 40.00.000 eura. Mourinhov bivši klub Chelsea također je zainteresirana, tako da će mladi bek sasvim je izvjesno zaigrati na Otoku na zimu, jedino treba pričekati i vidjeti u čijem dresu.

Vezni red trebao bi na najveći remont na zimu, ali Mourinho neće izmišljati toplu vodu, nego će pokušati dovesti ljude koji su se ljetos povezivali sa selidbom na White Hart Lane. Veznjaci za prljave poslove ostat će Tanguy Ndombele, rekordno pojačanje Tottenhama ovo ljeto, te Giovani Lo Celso, na lijevom krilu trebao bi i dalje operirati Heung-Min Son, a nova lica očekuju se na polušpici i na desnom krilu.

son-fraser

Riječ je o Mourihovom sunarodnjaku Bruni Fernandesu iz Sportinga, koji se spominjao kao moguće pojačanje i proteklo ljeto, no Pochettino je odustao od njega jer se nadao kako će Christian Eriksen produljiti ugovor, odnosno računao je kako ima Delea Allija za tu poziciju, no Danac i dalje želi otići, a mlada engleska zvijezda ove sezone je daleko od forme... Portugalac bi mogao biti novo rješenje za polušpicu, a cijena će biti oko 70.000.000 eura.

Na desnoj strani Mourinho će također morati potražiti top rješenje i, jasno vam je, skupo će ga platiti. Navodno najbliži dobivanju tog posla je Juventusov Paulo Dybala, još jedan koji se ljetos spominjao kao moguće pojačanje, ali pregovarao je i s Unitedom. Na kraju je odlučio ostati i pokušati se nametnuti novom treneru Mauriziju Sarriju, no Mourinho mu nudi mjesto glavne zvijezde momčadi i jednog od nositelja igre, a njegov lepršavi stil igre mogao bi biti instant hit u Londonu.

dybala

Napadača neće morati tražiti još godinama, Harry Kane vjerojatno je najbolja „devetka“ trenutačno na kugli zemaljskoj i profil je napadača kakve Mourinho voli i kakve je često imao u svojim momčadima, primjerice poput Zlatana i Adriana u Interu...

Mourinho bi prvog dana veljače mogao istrčati u sastavu Lloris – Atal, Sanchez, Foyth, Sessgnon – Lo Celso, Ndombele – Dybala, Fernandes, Son – Kane.

2

Učitaj još novosti