19. 11. 2019 - 23:14
PREKO IGRICE DOBIO POSAO U SRPSKOM KLUBU Evo kako im ide nakon...
907
Shares
PREKO IGRICE DOBIO POSAO U SRPSKOM KLUBU Evo kako im ide nakon više od mjesec dana

ANDREJ PAVLOVIĆ

PREKO IGRICE DOBIO POSAO U SRPSKOM KLUBU Evo kako im ide nakon više od mjesec dana

Sport.ba
19. 11. 2019 - 23:14
0
Shares

Fan igrice Football Manager Andrej Pavlović postao je viralno popularan u oktobru kada mu je ponuđen posao u srpskom klubu FC Bežanija.

Pavlović je dobio šansu da postane skaut i analitičar u drugoligašu nakon što im je poslao listu uspjeha koje je ostvario na popularnoj igrici.

22-godišnjak je u igrici preuzeo Bežaniju i odveo je do polufinala Lige prvaka u razmaku od 16 godina. Također je zaslužan za 11 ligaških titula i šest trofeja kupa Srbije.

"Ne želim se hvaliti, ali sam legenda u univerzumu Football Managera", rekao je Pavlović za Sportbible.

U stvarnom životu, Bežaniji nije išlo tako dobro. Imali su finansijskih problema i ispali su iz druge u šestu diviziju. 

Pavlović je stupio u kontakt sa klupskim direktorom i rekao mu da zna ponešto o analizi podataka i statistici, nakon čega mu je ponuđeno da pravi izvještaje. Prihvatio je i sada radi u klubu već više od mjesec dana. Analizira podatke, renovira web stranicu te vodi profile na društvenim mrežama.

Kako klubu ide?

Bežanija je nepobjediva od kada je Pavlović stigao. Pobijedili su u pet mečeva te remizirali jednom u šest utakmica. Također su se sa 13. popeli na šesto mjesto.

"Pokušavam se bazirati na napad/odbrana zone kako bismo zaista vidjeli gdje smo slabi, a gdje snažni", napisao je na Redditu uz priložene tabele.

690

690-1

Učitaj još novosti