19. 11. 2019 - 18:19
UŽIVO NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI Novak Đoković ostavio sve...
907
Shares
UŽIVO NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI Novak Đoković ostavio sve gledaoce bez teksta

O IVANIŠEVIĆU

UŽIVO NA HRVATSKOJ TELEVIZIJI Novak Đoković ostavio sve gledaoce bez teksta

Sport.ba
19. 11. 2019 - 18:19
0
Shares

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poslije rane eliminacije iz Londona sezonu će završiti kao drugi teniser planete, pa se Nole odlučio posvetiti reprezentativnoj karijeri. 

Poslije dvije godine Đoković se pridružio Davis Cup timu Srbije gdje će u Madridu pokušati da osvoji SP za tenisere. 

Dan pred početak istog Novak je u velikom intervjuu za HRT opisao svoj odnos sa Hrvatom Goranom Ivaniševićem. 

"Prije svega, angažovao sam ga jer dolazimo iz istog govornog područja, iz praktično iste tradicije. Naš mentalitet je vrlo sličan. On me jako dobro razumije. Poznajem ga još od svoje 13. godine. Naš prvi famozni susret bio je kad je on došao da se sprema za Wimbledon kod Nikija Pilića u akademiji u Njemačkoj. To mu je bio posljednji Wimbledon koji je završio trijumfalno. Ja sebe smatram dijelom tog uspjeha jer sam mu donio neke čokoladice između treninga", rekao je Đoković, kako prenosi Index.hr, pa dodao:

"Dosta sam se ugledao na njega jer je on za naš region bio najveći teniser svih vremena i htio sam da budem kao on. Poklopile su se kockice. Došao je na Wimbledon i nakon sedam dana sam ga osvojio, tako da je taj početak bio idealan. Prije svega smatram da smo nas dvojica prijatelji, pa tek onda saradnici. On je izuzetan čovjek, iskren i otvoren i, naravno, sjajan teniser. Zna kako je takmičiti se na najvišem nivou."

Nole je uporedio svog sadašnjeg trenera Gorana Ivaniševića sa bivšim Borisom Beckerom i javno priznao da se sa Hrvatom dosta bolje slaže i razumije. 

"On je pozitivno lud kao i svi mi Balkanci. Sa njim se nekako i bolje razumijem. Slažemo se. Volim Borisa i on je moj prijatelj. Obojica su na svoj način posebni. Teško ih je uporediti", priznao je Đoković pa zaključio da “uz Ivaniševića i božiju pomoć može postati najbolji svih vremena!”

Učitaj još novosti