18. 11. 2019 - 22:56
Furiozne Furija i Švicarska, Talijani utrpali devet komada...
907
Shares
Furiozne Furija i Švicarska, Talijani utrpali devet komada Armencima

KVALIFIKACIJE ZA EURO

Furiozne Furija i Švicarska, Talijani utrpali devet komada Armencima

18. 11. 2019 - 22:56
0
Shares

Furija je sa čak 5:0 nadigrala Rumuniju i dokazala zašto ide na Euro.

Španjolci su poveli golom Napolijevog Fabiana Ruiza već u sedmoj minuti. U 33. i 43. minuti autor dvaju golova bio je napadač Villareala Gerard Moreno. Golijadu u prvom poluvremenu Španjolci su zaključili autogolom Adriana Rusa u 45. minuti.

Konačnih 5:0 postavio je Oyarzabal u drugoj minuti sudačke nadoknade lijepo odmjerenim udarcem s ruba šesnaesterca.

Italija je kao domaćin do vrha napunila mrežu Armenaca i slavila s čak 9:1. Ovo je prvi put nakon 70 godina da su Azzuri zabili deved golova u jednoj utakmici.

Na stadionu u Palermu koji budi lijepa sjećanja hrvatskim navijačima, izabranici Roberta Mancinija poveli su rano, već u osmoj minuti lijepom egzekucijom udarcem glavom Cire Immobilea. Tek što se krenulo s centra, Romina zvijezda Nicola Zaniolo dobio je loptu u prostor sam pred armenskim vratima, te lagano realizira situaciju za 2:0 već u devetoj minuti.

29. minuti donosi treći gol Azzura. Loptu iz nogometne bajke Bonucci je dao za Barellu i izbacio ga u stopostotnu priliku, a Interov majstor tu priliku ne propušta. U 33. Zaniolo baca rukavicu Bonucciju i daje do znanja da i on može dati fantastičan pas, kojim je ovaj put u zicer doveden Immobile. Lazijov topnik, nakon što zaobilazi vratara, zabija svoj drugi pogodak na utakmici već u 33. minuti za 4:0.

Do 64. minute domaćini su već postali nervozni, te je Zaniolo morao s ruba šesnaesterca jakim poluvisokim udarcem zabiti svoj drugi, a peti gol Italije. Romagnoli je pogodio za 6:0 nakon kornera, a 7:0 djelo je veznog igrača Chelsea Jorginha iz jedanaesterca.

Već nestvarnih 8:0 postavlja Orsollini u 78. nakon nereda kojeg je napravio Federico Chisea po lijevoj strani napada Talijana i ubacio u kaznen prostor.

Odmah nakon, Armenci zabijaju počasni pogodak, i to možda, da apsurd bude prisutan i ovdje – najljepši na utakmici. Babayan je u 79. nakon kraćeg trka pogodio same rašlje s nekih 25 metara. 9:1  u 81. postavlja Chiesa pošto mu Orsollini vraća asistenciju, ovaj put s desne strane.

Kvalifikacije za Euro 2020., rezultati:

Gibraltar – Švicarska 1:6

Grčka – Finska 2:1

Irska – Danska 1:1

Italija – Armenija 9:1

Lihtenštajn – Bosna i Hercegovina 0:3

Malta – Norveška 1:2

Španjolska – Rumunjska 5:0

Švedska – Farski otoci 3:0

Učitaj još novosti