18. 11. 2019 - 20:23
ŠPANIJA NA NOGAMA Rakitić donio odluku gdje želi nastaviti...
907
Shares
ŠPANIJA NA NOGAMA Rakitić donio odluku gdje želi nastaviti karijeru, s njima ide po Ligu prvaka

JUVENTUS GA SILNO ŽELI

ŠPANIJA NA NOGAMA Rakitić donio odluku gdje želi nastaviti karijeru, s njima ide po Ligu prvaka

Sport.ba
18. 11. 2019 - 20:23
0
Shares

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić vrlo skoro će napustiti Barcelonu.

Jasno je to svima još od početka ove sezone, a konačnu potvrdu toga dobio je od sportskog direktora Blaugrane, Erica Abidala.

rakitic

„Rakitić zna kakav je naš stav o njemu i mora ga razumijeti. Već smo ga upozorili da nije u našim planovima“, izjavio je bivši francuski reprezentativac u intervjuu za tamošnji list Sport.

Kako prenosi isti izvor, Katalonci su već odbili ponudu od 15 miliona eura od jednog uglednog kluba iz Premier lige, a navodno će ove zime za njega tražiti 35 miliona eura.

rakitic

Prema napisima Mundo Deportiva, 31-godišnji Vatreni preferira jedan klub kao svoju sljedeću destinaciju. Kako navodi spomenuti izvor, 'Raketa' želi otići u Juventus, iako su za njega zagrijani i u Milanu.

rakitic

Ipak, njegova plaća od osam miliona eura godišnje mogla bi biti kamen spoticanja u realizaciji ovog posla, poglavito akos e uzme u obzir činjenica da trener Stare dame, Maurizio Sarri, već sada ima gužvu u sredini terena. Nagađa se o odlasku Samija Khedire i Emrea Cana, a to bi onda otvorilo put ka Rakitićevom potpisu za Bianconere.

Učitaj još novosti