18. 11. 2019 - 12:48
TSITSIPAS NAKON USPJEHA KARIJERE: "Blizu sam da postanem Grand...
907
Shares
TSITSIPAS NAKON USPJEHA KARIJERE:

GRK OSVOJIO ZAVRŠNI MASTERS

TSITSIPAS NAKON USPJEHA KARIJERE: "Blizu sam da postanem Grand Slam šampion"

Sport.ba
18. 11. 2019 - 12:48
0
Shares

Grčki teniser Stefanos Tsitsipas, koji je pobjedom nad Dominicom Thiemom 6:7 (6), 6:2, 7:6 (4) postao šampion završnog Mastersa u Londonu, istakao je da osjeća da sve bolje igra, te da zaslužuje da se nađe među najboljima.

„Na prvom mjestu, veoma sam sretan jer sam dio ATP finala. Ovo je velika stvar za mene, a to da sam šampion ne znam ni da objasnim. Iskreno, trenutno ne osjećam ništa jer je previše emocija. Na neki način je užasavajuće držati ovaj trofej. Sjećam se kada sam gledao ovaj turnir na televiziji i razmišljao: ‚Ovi momci su odigrali nevjerovatnu godinu da bi se našli tu‘, a sada sam ja u poziciji da budem šampion. To je fantastično“, istakao je Tsitsipas.

Jednom prilikom je rekao da bi najviše volio osvojiti Wimbledon. Upitan da li je to i dalje Grand Slam na kome bi najviše želio slaviti, 21-godišnjak je kazao:

„Znate šta? Ne razmišljam o tome na isti način. Mislim da su svi Grand Slamovi sjajni i da svi imaju nešto posebno. Sigurno da je Wimbledon turnir koji ima tradiciju i većina igrača bi voljela da ga osvoji. Ali, za mene je svaki Grand Slam odličan. Osjećam da mi je igra vremenom sve bolja i vjerujem da sam vrlo blizu toga da budem proglašen Grand Slam šampionom. Znam da su ovo značajne riječi, ali osjećam da tu pripadam. Količina truda i rada koji svakodnevno ulažem zaslužuje da ima takav rezultat“.

O trenutnom odnosu snaga i čuvenoj ‚velikoj trojci‘ Grk je istakao:

„Činjenica je da imamo ‚veliku trojku‘ koja dominira Grand Slamovima u posljednjih nekoliko godina i to nama veoma otežava stvari. Neko mora da ih nadigra u ranim fazama takmičenja jer što turnir više odmiče, oni igraju sve bolje. To smo vidjeli u posljednjih nekoliko godina. To je veoma težak zadatak za mlade igače, da nekog od te trojice dobiju na Grand Slamovima jer se igra na tri dobijena seta i oni imaju više prilika da se održe u meču. Ako bi se igralo na dva dobijena, mislim da bi situacija sa Grand Slam šampionima bila mnogo drugačija. O tome se radi. Jer, njih trojica su podijelila oko 60 titula, a za nas, mlade igrače je vrijeme u pitanju. Morat ćemo da ih pobijedimo ili da ih sačekamo“, zaključio je Tsitsipas, kojem je ova titula najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri.

Učitaj još novosti